SINIŠA MALI O ZNAČAJU MORAVSKOG KORIDORA "Važan je svaki kilometar, zato se borimo za svaku investiciju"
Foto: Printscreen/TV Pink/Printscreen

Ministar Mali istakao je da je svaki novi kilometar puta važan za život svih u zemlji. Kako je istakao, ovaj put je veći od ostalih puteva u Srbiji.

- Preko pola miliona ljudi živi oko tog auto-puta. Taj put gura privredu napred, ceo deo Srbije postaje atraktivniji. Dolaze fabrike, i to je model ekonomske politike. Znate li koliko se auto-puteva izgradilo do 2012. Oko pet stotina i nešto kilometara... A danas, mi smo izgradili preko četiri stotine kilometara. I ništa tu nije slučajno. Ceo koncept ekonomske politike zasniva se na rastu, penzija, plata, ekonomije... Zato se borimo za svaku investiciju. Mi od nijedne investicije, puta, kilometara, fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, škola, bolnica, mi uprkos krizi nismo odustali - rekao je Mali.

Svako obećanje koje smo dali, ispunili smo u dinar i u dan, napomenuo je ministar finansija.

- Nama je osnovni motiv taj, da ko da najbolju ponudu, taj i radi. nama su Kinezi dosta radili, pa su hteli Amerikanci, i mi smo rekli da će najbolja ponuda pobediti. Srbija je postala atraktovna za investicije, imamo fabrike, nova radna mesta. Investitori žele da dođu ovde... metro rade Kinezi i Francuzi... Aerodrom je prelep, tri puta smo povećali kapacitet. Ne želimo da zavisimo ni od koga, ali ćemo da vidimo ko šta nudi i da imamo dobre odnose - napomenuo je Mali.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ena

30.04.2023 23:44

Izgradnjom novih puteva privlačimo strane investicije i jačamo Srbiju.