U ČENEJ ULOŽENO MILIJARDU I 600 MILIONA Milan Đurić: Danas završavamo deo radova u naselju, u novo igralište uloženo tri miliona dinara (FOTO)
Foto: Alo/nsuzivo.rs/Pavle Pejić

- Obišli smo ulicu Vuka Karadžića najdužu ulicu na Čeneju, koju asfaltira “Put”. Nadam se da će posle praznika preći i na sremsku stranu, da rade i Karagaču. Vrednost radova je oko 30 miliona dinara. Danas treba da se završe radovi na ovoj deonici, i onda da se pređe na radove na još 300 metara saobraćajnice. Do sada smo u Čenej uložili milijardu i 600 miliona dinara- naveo je prvi čovek Novog Sada.

On je napomenuo da se tokom projekta “Čista Srbija” radi površina kanalizacione mreže od 17,5 kilometara, a vrednost radova je 840 miliona dinara.

- Takođe, tri crpne stanice treba da se urade i prečistač otpadnih voda, koji će iznositi 240 miliona dinara. Očekujemo da do avgusta ove godine Čenej bude potpuno rešen što se tiče kanalizacije. Rađeno je i novo dečije igralište, u vrednosti od tri miliona dinara- istakao je Đurić.

 

 

Nakon obilaska radova, gradonačelnik je posetio i firmu Tenen d.o.o. koja se bavi proizvodnjom stočne hrane.

– Razgovarali smo o izazovima u poslovanju sa kojima se susreću, kao i o mogućnostima koje Grad Novi Sad pruža poljoprivrednicima i preduzetnicima putem subvencija za unapređenje biznisa. Da bi ovi vredni ljudi nastavili da rade i ulažu u razvoj, neophodna im je konkretna podrška za proširenje kapaciteta i nova zapošljavanja – istakao je gradonačelnik.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading