DVERI, ZAVETNICI I NOVA DSS ODLEPILI JER IH JE LIDER SSP OTKAČIO Desničari objavili rat Đilasu!
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Najnoviji sukob izbio je jer je pre nekoliko dana Đilas narodski rečeno otkačio desničare, poručivši da neće da sarađuje s ekstremnim strankama.

Naime, novinar opozicione N1 je lideru SSP-a postavio potpitanje koje je glasilo da li će onda biti saradnje sa Dverima i Zavetnicima, a on je kratko i jasno poručio: Ne.

Novinar N1 je ponovo upitao: Kategorički? Đilas je na to dodao: Inženjerski!

Koliko je Đilasov odgovor iznervirao desničarske partije, jasno je i po reakciji njihovih simpatizera na društvenoj mreži Tviter. Reakcije, prema saznanjima našeg lista, nisu bile nimalo slučajne, već su simpatizeri tih stranaka samo postupali po naređenima koja su stigla.

DVERI, ZAVETNICI I NOVA DSS ODLEPILI JER IH JE LIDER SSP OTKAČIO Desničari objavili rat Đilasu!

Alo

 

„Spuštač tenzija. Najbolje da zaćutite zauvek. Sram vas bilo“; „Ima on dogovor sa AV“; „Šapićev mentor, Vesićev drugar, Vučićev poslušnik“; „Pa i do sada je bilo tako, samo je sada javno izrečeno. Nema izbora, pa mu ne trebaju“; „Najveći pajac srpske politike je Dragan Đilas“ bili su samo neki od komentara u opštem napadu na lidera SSP-a koji je usledio na Tviteru.

Iako su odnosi među opozicionarima oduvek bili loši, te su sarađivali samo kada im je na izborima bio ugrožen prelazak cenzusa, najnoviji sukob pokazuje da su se desničarske partije poprilično iznervirale.

Kako Alo! saznaje iz dobro obaveštenih izvora bliskih opoziciji, jedan od razloga za nervozu i najnoviji sukob jeste i to što su te stranke postale svesne da su ostali bez jednog od mnogobrojnih finansijera.

- Naravno da se oni ne vole. Nije to nikakva tajna. Ali je takođe i te kako poznato da je Đilas poprilično finansirao i Dveri, i Zavetnike i DSS. Ponajviše Boška Obradovića, lidera Dveri, koga je ova Đilasova izjava podosta iznervirala. Tokom ranijih izbora, on nije pored Đilasa imao finansijskih briga, jer je Đilas obilato davao novac za kampanju, ali sada toga više neće biti... Jasno je to i Bošku, koji se nada da će kada budu raspisani izbori svi oni da se ujedine ponovo - objašnjavaju naši sagovornici, i ističu da je suština ovog rata aj da mu uzmemo glasove, kada već neće da nam da pare.

- Cilj je da se SSP-u, na čijem je čelu Đilas, uzme i ono malo glasova koje ima. Tako da će se ovaj sukob nastaviti sve do izbora, nebitno kada će ti izbori biti održani. I Đilas i sve te stranke su na ivici cenzusa, te im je svaki glas ko hleb nasušni. Za par glasova odoše ispod cenzusa - zaključuju naši dobro obavešteni izvori.

Borko desničarima:
Lažete narod, vučete nas u rat!

Da su odnosi među desničarima i đilasovcima zahladneli, pokazao je i pre nedelju dana sukob između Miloša Jovanovića, lidera Novog DSS-a, i Borka Stefanovića, potpredsednika SSP-a. Tako je Stefanović u „Utisku nedelje“ poručio Jovanoviću da on i njegove lažne patriote lažu narod i vuku nas u rat.

- Rat Miloše, recite glasno da ste za rat - insistirao je Stefanović, i dodao:

- Vi ste ekstremisti! Vaša politika je štetna i avanturistička! Mirna reintegracija Kosova u ustavni poredak Srbije je nemoguća bez rata! Vi lažete narod, gurate nas u tamni ćošak Evrope.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading