MILOŠ VUČEVIĆ:" Živela naša dična vojska!"
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas pripadnike Druge brigade Kopnene vojske u kasarni „Ribnica“, u nastavku posete garnizonu Kraljevo, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministra Vučevića tokom obilaska, kome je prisustvovao zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković, komandant Druge brigade Kopnene vojske brigadni general Siniša Stašević upoznao je sa organizacijom, misijom i istorijatom te brigade, kao i razmeštajem i zonom odgovornosti.

Ministar Vučević pohvalio je pripadnike Druge brigade za angažovanje u prethodnom periodu, ukazujući da su pokazali visok nivo morala i osposobljenosti.

Istakao je da će Ministarstvo odbrane nastaviti opremanje te brigade savremenim sredstvima naoružanja i vojne opreme, kao i preduzimanje daljih mera na poboljšanju standarda svih pripadnika Vojske Srbije. Poseta je bila i prilika da se ministru odbrane predstave i ključni zadaci i planovi za naredni period koji očekuju Drugu brigadu Kopnene vojske.

 

U nastavku obilaska, u kasarni „Ribnica” ministar odbrane prisustvovao je prikazu dela novog i modernizovanog naoružanja i sredstava, među kojima su i lanser raketa samohodni višecevni digitalizovani 128 mm M17 "Oganj", oklopno borbeno vozilo “LAZAR 3”, oklopno vozilo artiljerije BOV KIV, "Gvozdika", "Pasars", kao i univerzalna pokretna artiljerijska računarska stanica UPARS.

Ministar Vučević obišao je i spomen sobu Druge brigade Kopnene vojske, čiji poseban deo zauzimaju eksponati koji čuvaju sećanje na poginule pripadnike 252. oklopne brigade, kao i bogosužbeni prostor posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.

Tom prilikom, u spomen knjigu je upisao: "Počastvovan sam prijemom u kasarni Ribnica, ali pre svega zadivljen slavnom tradicijom i istorijom ovog dala Srbije, Raškog okruga, grada Kraljeva i jedinica naše vojske na ovoj teritoriji. Neka je večna slava svim junacima iz naše slavne istorije. Živela naša dična vojska!"

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (19)

Loading
Tam

30.03.2023 15:52

Ponosnimo se na nasu vojsku koja svakim danom sve vise napreduje!

Crnokosa

30.03.2023 16:42

Vojska vredna divljenja! Srbija je srecna zemlja sto ima ovakvu vojsku!

GrbicCeca

30.03.2023 18:23

Miloš Vučević, zna da je ulaganje u vojsku ulaganje u bezbednost i sigurnost naše Srbije.

Nale79

30.03.2023 20:05

Vojska je stub države ponosni smo na našu vojsku.

Desanka

30.03.2023 20:42

Vojska Srbije je danas ponos Srbije.

Marko

30.03.2023 21:06

Smatram da niko nema vojsku kao što je ima Srbija. Ponosni smo na takvu elitu, na takve junake koji nas sa ponosom predstavljaju. Bravo!

Ljubicica

30.03.2023 22:29

Ponosnimo se na nasu vojsku koja svakim danom sve vise napreduje!

Zoki

30.03.2023 22:52

Srbija je srecna zemlja sto ima ovakvu vojsku!

Aca

31.03.2023 00:42

Srbija se stvarno ponosi svojom vojskom uz koju znamo da smo bezbedni.