MIROSLAV TOMAŠEVIĆ: "Ispunio sam ono što je bio moj zadatak"
Pink printskrin

"Ispunio sam ono što je bio moj zadatak, da posle mnogo problema zajedno sa timom, vratim EPS u dobro stanje", poručio je vd direktora „Elektroprivrede Srbije“ Miroslav Tomašević članovima Nadzornog odbora, koje je obavestio i o početku remontne sezone.

Kako se navodi u informaciji objavljenoj na sajtu EPS-a Tomašević je na sednici Nadzornog odbora rekao da je cilj postignut.

"Postigli smo cilj. Zahvaljujući relativno blagoj zimi, dobroj hidrološkoj situaciji, ali i spremnosti termoelektrana, podigli smo sistem i sada i izvozimo električnu energiju.

Samo u martu zarada od izvoza električne energije iznosi 32,5 miliona evra, a od početka godine dostigla je 49 miliona evra", rekao je Tomašević.

Naveo je da je uvozom uglja dodatno osiguran sistem, te da su trenutno deponije uglja pune, pogotovo u Kostolcu.

"Ukupno na deponijama EPS-ovih termoelektrana trenutno je 1.770.000 tona uglja, što je nezabeleženo poslednjih godina", rekao je on.

Tomašević je kazao da je počela remontna sezona, te da su ugovoreni svi poslovi. Precizirao je da je od 19. marta u remontu blok A4 u TENT-u A, da će od 2. aprila početi remontni radovi na bloku B1, a od 15. aprila radiće se na BTS sistemu u Rudarskom basenu „Kolubara“.

"I Međunarodni monetarni fond (MMF) smo na sastanku obavestili o svim rezultatima i planovima, kao i o tome zašto EPS nije finansijski rizik", poručio je Tomašević.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading