SRBIJA ČUVA SLOBODU MEDIJA Ministar Jovanović sa ambasadorom Republike Francuske, Pjerom Košarom
Foto: Printscreen/Foto: Marina Jančević

Glavna tema sastanka bile su sloboda medija, aktivnosti Ministarstva na izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima, kao i izmenama i dopunama Zakona o elektronskim medijima. 

Ministar Jovanović predstavio je ambasadoru Кošaru aktivnosti radnih grupa koje rade na ovim zakonima, u kojima pored predstavnika javne uprave učestvuju i predstavnici medijskih i novinarskih udruženja, i izrazio očekivanje da će u narednim nedeljama radne grupe predstaviti predloge nacrta zakona. Ministar je dodao da očekuje i da se tokom javnih rasprava uključiti svi zainteresovani činioci u sferi informisanja i medija i  da će se dobiti kvalitetni predlozi i sugestije. 

SRBIJA ČUVA SLOBODU MEDIJA Ministar Jovanović sa ambasadorom Republike Francuske, Pjerom Košarom

Foto: Marina Jančević

 

 

Jovanović je istakao da je Vlada Republike Srbije u prvih 100 dana njenog rada usvojila Predlog zakona o elektronskim komunikacijama na inicijativu Ministarstva informisanja i telekomunikacija i uputila ga Narodnoj Skupštini na usvajanje. Ministar je izrazio očekivanje da će ovaj reformski i moderan zakon koji predstavlja temelj telekomunikacija u Srbiji biti uskoro izglasan.

Ambasador Francuske je izrazio interesovanje za aktivnosti koje su u toku i ponovio je privrženost Francuske i EU slobodi medija.

Pročitajte najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading