Krkobabić u selima Užičkog kraja
Foto: Privatna arhiva/Beta/Miloš Miškov

Ministar je istakao da posebno ohrabruje veliko interesovanje za novi konkurs za dodelu sredstava za kupovinu praznih seoskih kuća ali i spremnost lokalne samouprave da imovinsko - pravni odnosi budu što pre rešeni.

Krkobabić je nakon sastanka u Gradskoj kući, sa gradonačelnicom Užica dr Jelenom Raković Radivojević, zajedno sa korisnicima prevoza, decom i njihovim učiteljima, pošao u vožnju minibusem za prevoz seoskog stanovništva kupljenim sredstvima Ministarstva za brigu o selu do Lunovog sela. Dočekali su ga meštani i predsednik ove mesne zajednice Milovan Milić koji je zahvalio ministru na poseti i rekao da je manifestacija Miholjski susreti sela, organizovana ovde prošle godine sredstvima ovog Ministarstv okupila nezapamćen broj ljudi u jednom selu i ostala kao događaj za pamćenje. „Nadamo se da će ovi susreti postati tradicija i da će naše selo dobiti priliku da ponovo bude domaćin“ rekao je Milić.

 

Gradonačelnica Užica zahvalila je ministru Krkobabiću na poseti i istakla da je Grad Užice korisnik tri od četiri programa Ministarstva za brigu o selu, koji su konkretni, vidljivi na terenu i značajni za svakodnevni život stanovnicima seoskih sredina na teritoriji ovog grada.
 „Užička sela za zadovoljstvom su prihvatila programe Ministarstva za brigu o selu, ali treba istaći i da su se i sami meštani dosta angažovali oko uređenja svojih sela, prethodnih godina kada su organizovani Miholjski susreti sela. Minibus je svakodnevno u upotrebi i prevozi decu školskog uzrasta do grada. Mi ćemo kao lokalna samouprava nastaviti da pomažemo, jačamo i unapređujemo život u selima oko Užica“, izjavila je Raković Radivojević.

Ministar je posetu nastavio u obližnjem selu Kamenica obišavši porodicu Vasiljević, koja je iz programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom dobila novi dom sa imanjem od 18 ari u kome će odrastati trogodišnji Jovan, a njegovi roditelji, oboje mašinski inženjeri po struci, koji su do sada živeli u zajednici sa višečlanom porodicom, našli su svoj mir, daleko od gradske gužve. „Živeli smo u zajednici i smetao nam je gradski stil života, pa smo rešili pre godinu i po dana da konkurišemo za seosku kuću i da se osamostalimo na selu. Procedura nije bila komplikovana i lokalna samouprava nam je pomogla, posle samo nekoliko meseci dobili smo pozitivan odgovor. Moram da kažem da se ni jednog trenutka nismo pokajali. Život na selu ima mnogo prednosti, živimo u miru, tišini, prirodi, voću…Uz savete komšija počeli smo da se bavimo plasteničkom proizvodnjom povrća što nameravamo da usavršimo i proširimo u narednom periodu“ rekao je Ivan Vasiljević.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading