U SARAJEVU PIŠU O SNAZI SRPSKE VOJSKE Dronovi na naslovnim stranama, Milanović priznao - Hrvatskoj fali sve, od metka do rakete
Foto: Printscreen/Printscreen

Srpska armija se ubrzano razvija proteklih 10 godina. Od remonta MiG-ova, preko nabavke bespilotnih letelica, PVO sistema FK-3 i "Pancir", a poslednja u nizu je velika nabavka dronova-kamikaza koju je obnarodovao predsednik Aleksandar Vučić tokom posete sajmu IDEKS u Abu Dabiju.

Upravo u ovom trenutku načelnik generalštaba general Milan Mojsilović nalazi se u poseti Francuskoj, gde je u 118. vazduhoplovnoj bazi borbenih aviona izbliza pregledao borbene avione Rafal, koji su prva želja naše vojske.

Iako su velike nabavke naoružanja u toku, najvažniji činilac svake armije su ipak ljudi. Kruna jačanja naše vojske je najava predsednika Vučića o povećanju broja pripadnika vojske za 5.000 ljudi, koji će činiti pojačanja slavne 63. padobranske i 72. brigade za specijalne operacije, ali i jezgro novih specijalnih jedinica.

Te vesti pažljivo prate u susedstvu. Dok zagrebački i sarajevski mediji uglavnom histerično upozoravaju na opasnost, zvaničnici tih zemalja nevoljno priznaju da su u velikom zaostatku za Vojskom Srbije.

U SARAJEVU PIŠU O SNAZI SRPSKE VOJSKE Dronovi na naslovnim stranama, Milanović priznao - Hrvatskoj fali sve, od metka do rakete

Printscreen

 

Sarajevski magazin Dani je tako izvestio o "Vučićevom roju samoubica", dok je predsednik Hrvatske Zoran Milanović priznao da, iako je njegova zemlja ostvarila NATO smernice od dva odsto BDP izdvajanja za vojsku, Hrvati nemaju dovoljno naoružanja.

Govoreći o zapuštenosti hrvatske vojske, Milanović je priznao:

- Nedostaje sve. Municija, punjenja, oklop, granate, rakete... prazno - rekao je on.

Hrvatski predsednik je dodao i da je Srbija odmah iza Ukrajine po povećanju uzvoza oružja u poslednje četiri godine.

- Na sajam naoružanja u Abu Dabiju otišao je lično predsednik Aleksandar Vučić, dok hrvatskih predstavnika tamo nije bilo - ukazao je Milanović.

Hrvatski RTL je objavio i izjavu predsednika Vučića, koja najbolje opisuje stav našeg rukovodstva u ovim burnim vremenima.

- Ko ne bude imao vojsku, ozbiljnu vojsku, odvraćajućeg karaktera, biće napadnut i pojeden - rekao je Vučić tokom posete Abu Dabiju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading