VOJSKA SRBIJE NA ZADATKU "Gvozdika" spremna za neutralisanje žive sile!
Tanjug

Brigade kopnene vojske naoružane su samohodnim haubicama 122 mm 2S1 "gvozdika", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Obuka se realizuje na poligonima u kasarnama i vežbalištima Vojske Srbije, a cilj je održavanje i unapređenje osposobljenosti za realizaciju taktičkih borbenih radnji i pružanje vatrene podrške manevarskim jedinicama Kopnene vojske.

VOJSKA SRBIJE NA ZADATKU

RTS

 

 

Posluge haubica u ovoj fazi obuke težišno uvežbavaju taktičke radnje na maršu, posedanje i promenu vatrenog položaja, kao i ostvarivanje i korekturu artiljerijske vatre. Na taj način vojnici i starešine osvežavaju stečena znanja o taktici upotrebe jedinice, a novoprimljeni vojnici dostižu zahtevani nivo taktičke obučenosti, kako bi mogli uspešno da savladaju složenije oblike obuke, dodaje se u saopštenju. 

Ovaj ciklus obučavanja biće zaokružen realizacijom taktičke vežbe sa bojevim gađanjem, kada će se u praksi proveriti osposobljenost posluga za realizaciju namenskih zadataka.

Samohodna haubica 122 mm 2S1 "gvozdika" je namenjena za uništavanje i neutralisanje žive sile i artiljerijskih oruđa neprijatelja, rušenje otpornih tačaka, žičanih i drugih prepreka, pravljenje prolaza u minskim poljima i osvetljavanje i zadimljavanje bojišta, i kao takva ima izuzetan značaj u izvođenju napadnih i odbrambenih operacija Vojske Srbije, navodi se u saopštenju ministarstva.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ljubiša

04.03.2023 00:47

Vojska Srbije je spremna samo za odbranu od poplava... da se me lažemo više.