LEKIĆ O OPTUŽBAMA ĐOGA Sada smo morali da stignemo i do predsednika kao večitog dežurnog krivca
Foto: Printscreen/Printscreen

Njegovu izjavu prenosimo u celosti:

- Kada se oko Košara počeo graditi skandal, probao sam da objasnim o čemu se radi. Nije vredelo jer cilj kampanje i nije bio omogućiti snimanje filma o jednom tako važnom događaju nego napraviti atmosferu pogodnu za određene oblike političkih obračuna. 

Nije vredelo objašnjavati da su u pitanju dva potpuno različita projekta, da je producent odlučio da vrati sredstva dobijena na konkursu i tako Balši omogući da sa drugim producentom završi film. Međutim, Balša Đogo se nije kandidovao ni na jednom konkursu,  nego ušao na teren politike. 

19. januara 2022. godine Balša Đogo je sam objavio da ostaje reditelj filma i serije Košare, iako je prethodna revizija i medijacija utvrdila da nije ispunio nijednu obavezu prema FCS i producentu.

I evo godinu dana kasnije opet umesto filma dobijamo krivca zbog koga se film nije snimio. To je sada prema Balši Đogu niko drugi do lično predsednik Aleksandar Vučić.

Nije nikakva tajna da je predsednik već nekoliko puta govorio o značaju bitke na Košarama da inače podržava filmove sa tematikom koja je važna za našu nacionalnu istoriju (Dara iz Jasenovca, Zafranović snima Decu Kozare, snimljena je i Oluja-isti producent koji je treba da radi i Košare)

Država stoji kao jedini finansijer filmova sa nacionalnom tematikom i nepravedno je optuživati da minira nešto što ona jedina podržava. 

Ne znam da li se Balša prijavio na neki dodatni konkurs na kome je odbijen pa zbog toga daje ovakve izjave ili misli da mu kao miljeniku dela establišmenta pripada da dekretom snima filmove . 

Nažalost pošto su svi krivci osim osnovnog iscrpljeni, sada smo morali da stignemo i do predsednika kao večitog dežurnog krivca. Tako je najlakše.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading