MINISTAR VUČEVIĆ OBIŠAO TREĆI CENTAR ZA OBUKU Razgovarano o ključnim zadacima i planovima
Foto: Printscreen/Ministarstvo odbrane

Komandant Komande za obuku general-major Željko Petrović, dočekao je tom prilikom, ministra Vučevića, sa komandantima brigada i centara Komande za obuku, a na sastanku koji je usledio, bilo je reči o ključnim zadacima i planovima za naredni period.

Ministar Vučević, nakon obilaska, istakao je da je posetu Jablaničkom okrugu započeo obilaskom ove kasarne i Trećeg centra za obuku, što je bila i prilika za razgovor sa komandatom Komande za obuku generalom Petrovićem i komandantima jedinica Komande za obuku.

- Sagledali smo sve ono što je pred nama i šta dalje da radimo da još pripremljeniji i motivisaniji dočekamo sledeću klasu vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, ali i ono što radi, sveukupno u svojim misijama i zadacima Komanda za obuku, a što je daleko složenije i sveobuhvatnije - rekao je ministar Vučević.

U okviru današnje posete leskovačkoj kasarni, ministar Vučević obišao je i spomen obeležje junacima odbrane SRJ poginulim u zoni odgovornosti 549. motorizovane brigade, gde je odao poštu nastradalima.

- Velika je čast za mene da sam obišao ovo sveto mesto, spomen obeležje posvećeno herojskoj 549. motorizovanoj brigadi, junacima otadžbine, ljudima koji su branili našu državu Srbiju tamo gde je bilo najteže, u zoni na Kosovu i Metohiji koja je bila izložena i NATO agresiji i terorističkim napadima OVK – naglasio je ministar Vučević.

Prema njegovim rečima, to je nešto što nikog ne može i ne bi smelo da ostavi ravnodušnog, da bi razumeli šta je ono što nas obavezuje dalje da radimo.

- I ne zbog toga da bi ostali zaglavljeni u prošlosti, nego da bi razumeli kakve smo žrtve podneli da bi danas slobodno ovde hodali i pričali, razgovarali, pravili nove planove i razumeli našu odgovornost prema budućim generacijama. Zaista sam zadivljen herojstvom i ogromnom žrtvom koju je platila 549. motorizovana brigada i veoma zadovoljan svim onim aktivnostima koje Komanda za obuku Vojske Srbije radi, ukupnim zadacima i misijama koje definiše i Generalštab Vojske Srbije i Ministarstvo odbrane i ono što očekuje država Srbija – zaključio je ministar Vučević.

Ministar Vučević i general Petrović, u prisustvu komandanta Trećeg centra za obuku pukovnika Zorana Cvetkovića, obišli su segmente obuke i objekte za smeštaj vojnika, kao i realizaciju periodičnog pregleda u jedinici.

Ministar Vučević, tokom današnje posete Leskovcu, sastao se i sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading