DEFINICIJA PREVARE Siniša Mali postavio đilasovca na mesto: Ministar finansija podsetio na vreme kada su vladali Nikezićevi pajtosi
Foto: Printscreen/Foto: Ministarstvo finansija

U zanimljivom video performansu amaterskog pozorišta Dušana Nikezića, potpredsednika Stranke slobode i pravde, glavni glumac pita šta je prevara.

Loša gluma, uz dobru režiju, na prevaru je nekada dobila glasove građana, jednom i više nikada. To je, Nikeziću, prevara. Kada građanima obećavate veće plate, više radnih mesta, bolji životni standard a posle izbora dobiju zemlju pred bankrotom, nezaposlenost od 26 odsto, mizeran nivo stranih direktnih investicija, srozavanje standarda nestabilnim kursom evra prema dinaru, opštu finansijsku destabilizaciju uz urušavanje digniteta pristojnog čoveka primoranog da preživljava što je dalje omogućilo procvat sive ekonomije sa kojom smo se danas u velikoj meri konačno izborili. Ta vaša „pametna“ politika uspela je da otera i jedan Međunarodni monetarni fond iz zemlje.

 

Eto, baš to vam je najjasnija definicija prevare, plastično objašnjena, da biste je razumeli.

Prevara je kada obećavate građanima, a ne ispunjavate. Još jednostavnije rečeno.

Zato su danas premašeni zacrtani ciljevi i rezultati bi bili još i bolji da se uz sprovođenje reformi, jačanje javnih finansija i razvoj zemlje ne bavimo paralelno i ekonomskim lečenjem posledica svetske krize koja nagriza svetsku ekonomiju već tri godine.

Uz sve to, mi smo prošle godine premašili 4,4 milijardi evra stranih direktnih investicija, otvorili smo radna mesta koja su nezaposlenost spustila na 8,9 odsto, podigli smo prosek plata i penzija, svetske rejting agencije nam potvrđuju kreditni rejting, a nastavićemo sa ovom politikom jer znamo Nikeziću kako smo živeli u Srbiji kojom su upravljali vaši ideološki pokretači. Svi se sećamo, živeli smo to, nažalost, zajedno.

Građani se sećaju, ali podsećaćemo ih koliko god bude trebalo. Rast kursa sa oko 80 na 120 dinara za jedan evro u godinama kada ste Vi i Vama slični upravljali javnim finansijama za prosečnog građanina Srbije je značilo srozavanje životnog standarda, što vi u svojim udobnim foteljama nikako niste mogli da razumete.

Današnju finansijsku stabilnost, međunarodni ugled zemlje u svetu koji nam donosi poverenje investitora, međunarodnih finansijskih organizacija i političkih struktura nećemo prepustiti tek tako.

Jer, borili smo se ovih poslednjih godina za građane Srbije i izborili smo se za jaku, finansijski stabilnu Srbiju, kojoj nije stegnuta omča bankrota oko vrata, koja odgovorno upravlja javnim dugom poštujući sve međunarodne standarde, kojoj su građani i njihova dobrobit na prvom mestu jer smo tu zbog njih.

Eto, to Vam je gratis i definicija odgovornosti.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading