USVOJEN IZVEŠTAJ O KIM Završena rasprava na posebnoj sednici Skupštine Srbije (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/Printscreen

Nakon glasanja, ustanovljeno je da je većina narodnih poslanika glasala za usvajanje Izveštaja o Kosovu i Metohiji.

Za usvajanje je glasalo 159 od 169 poslanika koliko je bilo u sali.

Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio se na kraju pretresa u Skupštini Srbije poslanicima i gledaocima na strpljenju u prethodna dva dana nakon čega je uz aplauz napustio salu.

- Nema predaje! Živela Srbija - rekao je Vučić na kraju rasprave koja je trajala oko 12 sati.

Prvi dan zasedanja obeležio je incident do kojeg je došlo kada su nakon skandiranja poslanici opozicionih stranaka prekinuli obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U incidentu su učestvovali poslanici Dveri, Narodne stranke i DSS-a, koji su skandiranjem ometali Vučića i govorili "izdaja", "predaja", "ostavka" a zatim su krenuli ka predsedniku.

Predsednik Vučić izjavio je nakon incidenta da su opozicioni poslanici cirkusom koji su napravili u parlamentu naneli ogromnu štetu Srbiji.

"Odbranićemo Kosovo i Srbiju od vas", poručio je Vučić poslanicima opozicije koji su ga prekinuli dok se obraćao predstavnicima Srba sa KiM i odgovarao na poziv lidera Dveri Boška Obradovića da Skupština odbaci francusko-nemački predlog za KiM.

Predsednik je obraćajući se na kraju jučerašnjeg zasedanja poručio da su svi neuspesi Srbije rezultat naših zađevica, neslaganja...

- Mnogo mi je žao što ste ovo danas uradili. Sebi ste naštetili, za to mi je manje žao, ali mislim da je Srbija danas pretrpela udarac zbog onoga što ste uradili - kazao je Vučić govoreći o današnjem incidentu.

Rekao je i da se nada se da će to biti brzo zaboravljeno.

- Mi svi zajedno, koliko god različito mislili, moraćemo što je moguće više jedinstveno da se borimo za našu otadžbinu kojoj neće biti lako u narednom periodu - kazao je predsednik obraćajući se poslanicima.

Poslanici opozicije uglavnom su kritikovali predlog jer, kako oni tvrde, podrazumeva članstvo tzv. Kosova u UN, ali su saglasni da dijalog sa Prištinom treba nastaviti.

Predsednik je na to poručio da nije za članstvo tzv. Kosova u UN, kao i da nikada neće priznati nezavisno Kosovo, ali da moramo da vodimo dijalog sa Prištinom jer bi svaki eventualni sukob bio katastrofalan za Srbiju.

Vučić je obavestio poslanike da je nakon jučerašnjeg incidenta premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pokrenuo talas demonstracija i da će danas izvesti studente u Prištini da protestuju protiv Zajednice srpskih opština.

Orlić otvorio sednicu

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić otvorio je sednicu, nakon čega je nastavljena rasprava od juče. Na dnevnom redu je Vladin Izveštaj o pregovorima sa Prištinom.

I Petković na sednici

Sednici prisustvuje predednik Aleksandar Vučić i 165 poslanika. 

Sednici prisustvuje i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković. 

Vučić: Da ne pregovaram 10 godina, morali bismo da priznamo nezavisno Kosovo

- Mi nismo ni sanjali ni pratili kako je jačala hrvatska vojska, nismo razumeli kako su se neki naoružavali na Kosovu. Nadam se da ćemo imati dovoljno mudrosti da izvučemo pouke iz toga. 

- Neću odgovarati svakome, sačekaću da prođe 2-3-4 poslanika. Važno je da ljudi razumeju, obraćam se zbog besmislica koje sam čuo, nije pitanje uvek onoga što na papiru stoji, već i pitanje političkog momentuma, okolnosti, života oko nas i šta je to što možete da uradite. Nisam to juče dovoljno obrazložio. Nismo ni pratili kako je snažila hrvatska vojska, pa je došla 1995. godina, pa tako i na Kosovu. Juče je nažalost skupština ličila na kafanu, nadam se da ćemo imati dovoljno mudrosti da izvučemo pouke iz toga i naučimo kad je vreme, koliko da čekamo i šta možemo da uradimo.

- Da ne pregovaram 10 godina, morali bismo da priznamo nezavisno Kosovo, smisao je da to ne učinimo. Nisam za zamrznuti konflikt, to nije rešenje.

"DA NISAM PREGOVARAO 10 GODINA, MORALI BISMO DA PRIZNAMO KOSOVO!" Vučić stao u odbranu naše južne pokrajine! - Alo.rs

Demantovao sam juče u činjeničnom smislu, ne političkom, 24 direktne laži, istakao je predsednik.

Vučić raskrinkao opoziciju: Juče sam demantovao 24 direktne laži! - Alo.rs

- Da biste nekoga ucenili, morate da imate čime. Mene ne interesuje, bio sam ponosan kad sam bio pod sankcijama 1999. jer sam bio protiv onih koji su izvršili agresiju na našu zemlju. Ništa vas ne razumem, ne razumem taj odnos. Niko mi ničim ličnim nije pretio, niti ima čime. To je ona ista mantra kad poveruju u sopstvene laže. Ni ne stignete, dobro mi dođe da dođem u skupštinu da odgovorim na sve te laži. A onda ste uradili nešto mnogo opasnije, učestvovali ste u kriminalizaciji srpskog stanovništva na KiM. Kad ste preneli neki lek na KiM? Šta vas briga za činjenice… Govorite sve ono što pojedine strane službe namenski rade razarajući Srbiju, i preko medija i preko političara. Niste rekli ni reč o KiM, o Kurtiju, ni o čemu, i na ovu temu ste našli da pričate o meni.

USVOJEN IZVEŠTAJ O KIM Završena rasprava na posebnoj sednici Skupštine Srbije (FOTO/VIDEO)

Printscreen

 

Predsednik je istakao da to ne razume.

- Razumem da patite što niste mogli i nikad nećete moći da me pobedite. U francusko-nemačkom planu vidite kako biste mogli meni lično da naudite. Molim vas da razmislite šta je tema, o čemu razgovaramo.

Vučić: Jučerašnje ponašanje je sramno, obradovali su se Kurti i njegovi mediji

- Kažete Bog neće dozvoliti potpisivanje? Nisam preveliki vernik, ali verujem u Boga, nisam s njim na ti kao Vi, to bih ostavio zemaljskom poslu. Što se skupštine tiče, loše, vrlo loše, sramno je bilo ovo juče, loše za našu zemlju, za vas užasno, za nas neprijatno. Nije to prvi put, lupali ste i provaljivali u skupštinu. Ovo nije politika. Koliko su se Kurti i njegovi mediji obradovali vašem ponašanju, Hrvati i njihovi mediji i svi su na vašoj strani.

"SRAMNO JE BILO OVO JUČE!" Vučić o jučerašnjem incidentu opozicije: "Koliko se obradovao Kurti i njegovi mediji vašim ponašanjem" - Alo.rs

- Plašim se da su geopolitičke okolnosti najlošije za nas u poslednjih 10-15 godina, znam ja kako to izgleda kod nas Srba, “sad će Rusi da uzvrate”, a onda vidimo da debelu cenu plaćamo mi. Bio sam jedan od retkih koji se sreo sa Lavrovom u septembru, bio sam oštro kritikovan na Zapadu. Šta je problem, šta mi zamerate tu? Zaboravili ste da se taj susret desio? Ja nisam. Je l’ mislite da treba da radimo svaki dan? Što “pomažete” državi na taj način? Šta smo uradili protiv ruskih interesa? Ne mešamo se u sukobe.

Ne služim Rusiji, služim samo Srbiji, podvukao je Vučić.

“Srbija ljubomorno čuva vojnu neutralnost, investiticije lek za srpsku privredu”

- Srbija nije u atlantskim integracijama, nalazi se na evropskom putu od 2000. godine. Juče sam vam potvrdio da Srbija ne želi u NATO, želi da čuva ljubomorno svoju vojnu neutralnost. Prošle godine smo imali 4 milijarde stranih direktnih investicija. Od toga smo imali veliki skok azijskih investicija, kinenskih i japanskih, ali i dalje najviše evropskih, ruske su bile oko 2,5 odsto. Državu kad vodite, morate da izračunate svi i vidite kako stvari stoje. Sa Nemačkom imamo trgovinsku razmenu 8,3 milijarde. To je lek za srpsku privredu, odatle isplaćujemo veće plate i penzije. Nemamo problem da sarađujemo. Mi smo otvoreni za to.

"SRBIJA NE ŽELI U NATO, LJUBOMORNO ČUVA SVOJU NEUTRALNOST!" Predsednik Vučić potvrdio status Srbije prema Alijansi - Alo.rs

Vučić je dodao da nijedna evropska zemlja nema bolje odnose sa Rusijom od Srbije.

Skandalozno ponašanje Ćute

Zamenik šefa poslaničke grupe Možemo-Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta pravio je skandalozne provokacije u skupštini, vređajući predsednika Vučića i poslanike SNS, obraćajući se uličarskim rečnikom i tonom.

On je izneo niz laži na račun predsednika i ostatka rukovodstva, a ponom je zapretio da će srušiti hidroelektranu.

SKANDAL U SKUPŠTINI Ćuta u izgužvanoj dukserici pretio da će da ruši po Srbiji! - Alo.rs

“Imamo snimke na kojima Ćuta potvrđuje da je pomogao prijatelju da gradi male hidroelektrane”

- Pričate patetične priče o seljacima, da, gledamo da zaštitimo seljake. Gledamo da damo što više novca – istakao je.

- Mnoge zemlje su podigli rudnici. Tamo gde imamo nešto što zovu zlatna nafta, mnogo je glupo, a već smo dobili medlaju za glupost u svetu. Ja vidim da vi implicirate da je Olaf Šolc gluplji od vas – odgovorio je Vučić Ćuti.

Imamo snimke na kojima Ćuta potvrđuje da je pomogao prijatelju Lilić Dragiši da gradi male hidroelektrane, kaže Vučić.

- Istina je da niste bili ovde (kada je opozicija nasrnula na predsednika), evo gde je bio Ćuta. Snimila je kamera, popeo se na stolicu, to se uči u prvom radu osnovne – rekao je i pokazao fotografiju na kojoj Ćuta stoji na stolici i snima telefonom incident koji se dogodio tokom jučerašnje sednice.

Vučić: Srbiju volim najviše na svetu

- Trudio sam se da slušam svakog govornika, uglavnom se na kraju svelo na utrkivanje u snazi i nivou uvreda koje će da izgovore protiv mene. Iskoristiću priliku da govorim o ozbiljnim stvarima. Čuli ste od bar nekoliko govornika zašto sam došao. Pa zato što ste me vi zvali. Je l’ mislite da za mene ima nešto lepo ovde, da sam čuo nešto lepo o sebi?

- Srbiju volim najviše na svetu, mogu to da uporedim jedino sa ljubavlju prema svojoj deci, i ni sa čim drugim. Da li je nekada u istoriji bilo bolje? Ne, nije. Kada pre? Plata je bila 329 evra, danas je 740, pre samo 10 godina. Govorite uzeo sam kartu u Karlobagu za voz, nisam bio tamo nikada, a nisam mogao da uzmem kartu nigde u Srbiji jer nam niste ostavili nijednu prugu i nijedan voz pristojan. Čim počnete da odgovarate, oni napuštaju salu.

Dodao je da je saglasan da je Kosovo srce Srbije.

Vučić je potom pokazao montiranu sliku iza koje, kako je otkrio, stoji poslanik DS-a Srđan Milivojević, a na kome se nalaze predsednik Srbije i Kurti.

-  Ovo smo Kurti i ja, a nikada se nismo slikali ovako niti rukovali, ovo je zapravo slika Kurtija i Dendijasa, ovaj čovek koji je malopre govorio je obmanjivao javnost. Nikada se nisam ni rukovao sa njim, samo da imate u vidu s kakvim prevarantima imamo posla.

Ivan Antić ima reč

Ivan Antić, heroj sa Košara, javio se za reč.

– Molim vas, predsedniče, da sačuvate mir. Ja sam bio u ratu i znam šta je sukob. Retko ćete videti ratnog veterana koji poziva na rat, pozivaju oni koji nikada nisu bili u ratu.

"Valjda su svi slavni kad izgovore nešto o Aleksandru Vučiću"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić skrenuo je pažnju na prethodno izglaganje pripadnika opozicije, koji je, kako je podsetio, reč "Kosmet" izgovorio nula puta, dok je njegovo (Vučićevo) ime izgovorio devet puta.

- Svaka vam čast na takvom zalaganju za Kosmet. Valjda su svi slavni kad izgovore nešto o Aleksandru Vučiću - primetio je predsednik.

Srpski mladić izboden nožem na KiM

Aleksandar Vučić saopštio je danas u Skupštini da je srpski mladić sa KiM izboden nožem.

-Mladić 20 godina ima, Đuzić Boban, od strane dvojice Albanaca, izboden je u rame, u selu Mogila, opština Vitina - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da očekuje da će naši zapadni partneri da reaguju sa tim "da se dve strane umire".

On navodi da je ovo rezultat mržnje koju režim Aljbina Kurtija i njegovi mediji promovišu protiv Srba.

Vučić: Nije me demantovao nijedan strani predstavnik

Vučić je rekao da DS nije želela konsultacije sa njim o Kosovu i Metohiji.

- Nije me demantovao nijedan strani predstavnik koji je bio sa mnom na sastanku. Ja nisam rekao da je neko izgovorio reč sankcije - kazao je predsednik i ponovio tri pretnje predstavnika "velike petorke".

Predsednik je rekao da je u parlament došao zato što su to narodni poslanici tražili.

"Za jedan dan uništili imidž Srbije"

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas u Skupštini Srbije da treba da budemo racionalni u rešavanju problema, jer bismo u suprotnom nagrabusili i država bi nam nestala, kako je rekao, brzinom munje.

Vučić je rekao da se, sa druge strane, poslanici opozicije ponašaju kao deca u obdaništu i da bi i on bio verovatno veći patriota da je tri puta viknuo "Kosovo je srce Srbije".

- Koga god da sam slušao od njih, samo još ništa nisam čuo pametno - šta ćemo sa Kosovom. Glume i da su veliki Evropejci, a nisam čuo da je neko rekao su nam potrebni razgovor i kompromis - kazao je Vučić.

Kazao je da su ti poslanici juče za jedan dan uništili imidž Srbiji.

- Šta vam se desilo, da li ste ponosni što je to bila glavna i najružnija vest u regionu. Svi su se sprdali sa nama, budalama i ludacima, kako nas doživljavaju. Samo zato što ste hteli parče slave - rekao je Vučić.

Vučić: Nadam se da se zna svrha formiranja ZSO

- Nikome nijedno slovo dok je govorio nisam dobacio, a dok ja govorim uvek mi dobacujete. Juče ste držali transparente izdajnik, pa nisam odgovorio – kazao je Vučić ogdovarajući na govor u Skupštini poslanice opozicije.

Kako je rekao, najviše se začudi kada ga pitaju koja je svrha a opozicija ga je zvala u Narodnu skupštinu.

"Nećemo dozvoliti ulazak Kosova u UN"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u parlamentu da Srbija treba da održi balans, sačuva vitalne interese našeg naroda na KiM i ne dozvoli ulaz Kosova u UN, kao i da to smatra pobedom naše zemlje.

- Da ne dozvolimo ulaz Kosova u UN, verujem da to možemo, a svakako nećemo mi biti ti koji će to dozvoliti nekom drugom. Za one sledeće nisam siguran. A, možda nas i Bog pogleda, pa neki bolji i odgovorniji dođu. Kako stvari stoje, plašim se da bi moglo da bude mnogo puta gore - rekao je Vučić.

Kazao je da je poznavao sve prethodne lidere i da zna šta su radili.

- Gledam i ovo danas i plašim se da smo od mnogo onih koji nisu bili dobri imali mnogo bolje, nego što ih imamo danas, a pretenduju na vlast - zaključio je Vučić.

Vučić: Naš interes mora da bude da razgovaramo

Predsednik kaže da svakog dana merimo šta možemo, a šta ne možemo u pogledu Kosova i Metohije.

- Naš interes mora da bude da razgovaramo i da dolazimo do kompromisnih rešenja. Sve nas je manje. I njih je sve manje. U procentu se njihov broj više smanjuje - kazao je Vučić.

On je od poslanika zatražio "malo više intelektualnog poštenja".

Vučić: Kada sam donosio teške odluke, nisam se krio

– Mi smo postigli sporazum koji je sačuvao mir, onda su Albanci ponovo to počeli da krše i Kurti je dobio opomenu da mora da poštuje sporazum o tabicama. Nakon toga šta ja treba da uradim? Šta bistve vi uradili? I opet pričate o problemu koji je nastao u vreme vlaše vlasti, a mi ga danas rešavamo – odogovorio je Vučić poslaniku DS.

Zahvalio se što danas nijednom nije čuo da će završiti kao Đinđić.

– Što se barikada tiče… Ljudi su hteli borbu, ali mi ne smemo u borbu jer bismo izgubili od NATO! Rekli su narodu da imaju 24 sata do napada Kurtija na barikade, oni mi preneli, odmah sam zvao da pitam tog koji plaši zašto to radi jer zna da Kurti nema sangu za nas. Mi znamo kad je ko spreman za akciju – kazao je Vučić i dodao:

– Nama kažu da nam Srbi zameraju, a u stavi nam zamerate vi ovde. Vi mi Ristiću zamerate što nisam uveo sankcije Rusiji. Ipak, posao Srbije je da donosi odluke koje su dugoročno dobro rešenje za ovaj narod. Ne rukovodim ja onim što se nekom sviđa, već me zanima interes naroda.

Kako Albanci mogu sa "RKS" tablicama u užu Srbiju?

Govoreći o ulasku Albanaca u užu Srbiju sa "RKS" tablicama, Vučić kaže da Albanci ulaze tako što to "RKS" prelepe.

Vučić je naglasio da nije oduševljen sporazumom o tablicama, ali da je sačuvan mir iako su Albanci ponovo krenuli to da krše.

- Šta je tu krivica Aleksandra Vučića? A što se barikada tiče, nije bilo osnova da zadržimo ljude, hteli su borbu, ali ta borba bi nas dovela do sukoba u kome bismo u tom trenutku izvukli deblji kraj - rekao je Vučić.

Vučić o rasulu u "Zavetnicima"

Predsednik Srbije kaže da "bežimo od ozbiljnog razgovora". On je pitao Milicu Đurđević Stamenkovski zašto su tu stranku napustili narodni poslanici Dragan Stojanović, Dušan Stojiljković, kao i neki odbornici.

Vučić kaže da će dati sve od sebe da zaštiti interese Srbije.

- Nisam ja došao kod vas u klupu, nego ste vi dolazili ovde svi. Velike ste zvezde postale u Prištini - kazao je on, podsećajući na jučerašnji incident u parlamentu.

Predsednik se požalio da su juče na njega organizovali hajku krpama, banerima...

- Šta ste ispričali oko Kosova? Ništa - kazao je Vučić.

Vučić odgovorio poslanici iz DS-a

- Hvala Vam da ste sa metode Gadafi i šahta i moje porodice došli do ostavke, veliko vam hvala. A što nam o Kosovu i Metohiji očitaste bukvicu posebno vam hvala - odgovorio je predsednik Tatjani Manojlović iz DS-a.

Vučić: Razumemo šta sve Srbiji može da se desi

- Ponovo nismo čuli izvinjenje premijerki Brnabić zbog laži koje su iznete, a njima ne sme da se odgovori. Je l ste videli kakav sam diktator i autokrata jer sam zvao zbog deteta u Pećincima? Niste nabrojali nijednu zemlju gde ste nam to podigli ugled, sem u Prištini, a za nas to nije država, samo ste nam podigli ugled kod Albanaca koji mrze Srbe i Srbiju, nigde više, tamo ste vrlo popularni - rekao je Vučić.

- Ja sam neko ko pregovara i imam odgovornost. Pošto ste mi juče 50 puta rekli ne smeš da kažeš za UN i priznanje Kosova, kako sam to odgovorio više nisu UN suština nego druge institucije. I znate ko je rešio da ne uđe tzv. Kosovo u UNESKO? Lično sam zvao Abe Šinzoa i sa dva glasa više smo pobedii, lično predsednik Srbije.

- Hvala vam što ste mi omogućili da ukažem na to kakvu politiku stvarno vodite. Juče smo videli kako za kratko vreme možete da srozate Srbiju i razumemo šta sve Srbiji može da se desi ukoliko bismo je takvoj opasnosti predali.

Vučić: Ko veruje u Kurtija, ne veruje u istinu

Predsednik je, odgovarajući na izjave Šaipa Kamberija, rekao da ko veruje Aljbinu Kurtiju, ne veruje u istinu.

Vučić je rekao da je Kurti Kamberiju šef.

- Od koga da spasete vaš narod? Od "genocidaša", kako kažete? - pitao je Vučić Kamberija.

On kaže da Kamberi Srbe naziva "genocidašima" kad se makne od stranih ambasada, a u parlamentu to ne govori jer tu govori za strane ambasade.

- Ovu državu, od koje dobijate hleb, koja vam je izgradila porodilište, puteve i prugu, nazvali ste "fašističkom državom". Što to ne kažete u narodnom domu, da ljudi čuju? Od te "fašističke države genocidaša" tražite da se ponaša drugačije? - pitao je Vučić Kamberija.

Predsednik je najavio da će država dodatno da reši problem sa investicijama u Bujanovcu.

- Verujem da će pruga koju gradimo do Preševa mnogo da znači za vas Albance - kazao je Vučić.

Predsednik je rekao da su njegova vrata uvek otvorena za razgovore sa Albancima.

- Nema napada na vašu decu mesecima i godinama i ponosan sam na to što tamo gde mi imamo vlast ponašamo se mnogo drugačije prema vama, nego tamo gde vaš lider i mentor ima vlast - kazao je Vučić.

Vučić o narušenom jedinstvu

Predsednik je podsetio da je uvek glasao jedinstveno po pitanju Kosova i Metohije i kada je bio u opoziciji.

On je optužio opoziciju da je narušila jedinstvo odlukom da ne glasa za Izveštaj.

Vučić: Kako sam ja to izdao ako pregovori još traju?

Predsednik je podsetio da je 11 godina slušao kako nas je Vučić izdao.

- Kako sam ja to izdao ako pregovori još traju? - pitao je Vučić apelujući da se ne nazivaju časni ljudi izdajnicima.

Prema njegovim rečima, opozicija mu ne da da kupi vreme od Međunarodne zajednice.

- Što ste pravili ono juče? Da vas slave Hrvati? Albanci? Srećan sam ja ako vi mislite da je to bilo uspešno! Mene niste pomerili sa stolice, nisam čak ni ustao, samo sam to okarakterisao kao divljačko ponašanje - kazao je predsednik Vučić.

On je napomenuo da se sada vidi kako razgovara sa njima i kako im odgovara kada ga napadaju.

- A zamislite kako razgovaram kada treba da odbranim našu zemlju, kada treba da odbranim Srbiju - istakao je Vučić.

Vučić: Pisma sam poslao u pravo vreme i na pravu adresu

Predsednik kaže da je razgovarao sa patrijarhom i arhijerejima pre saopštenja o tome da niko neće prihvatiti nezavisnost tzv. Kosova.

Vučić kaže da se sada vidi koliko vrede njegova pisma kada Kurti traži da ih povuče.

- Pisma sam poslao u pravo vreme i na pravu adresu - kazao je Vučić.

Predsednik je ponovio svoj stav da zamrznuti konflikt nije dobro rešenje.

Vučić Milici Đurđević Stamenkovski: Da li se bar malo stidite?

- Želim da vas obavestim da nikada u životu familiji Klinton nisam dao dinara, pokažite mi to, ne smejte se. To ste slagali kao što ste slagali za Anu Brnabić i dvojno državljanstvo. Sram vas bilo kakve laži izgovarate ovde. Umesto da kažete o KiM poslednji trenutak ste uzeli da tu brutalnu laž izgovorite. Kako vas nije stid i sramota. Pokažite mi jedan dokaz, za jedan dinar a ne za dva miliona za bilo koga od Klintonovih. Jel' se bar malo stidite?

- Zapamtite narode, ovaj lažni patriota kaže kako sam dao dva miliona dolara porodici Klinton. Tražim dokaz bilo kakav da vam to pokaže, nek zove HIlari, Bila. A znate koga će za svedoka da dovede? Milovana Brkića i još jednog brata lažova.

Vučić o Kumanovskom sporazumu i licemerju DS

Vučić je podsetio na činjenicu da je kao član SRS bio protiv Kumanovskog sporazuma, dok je DS glasala za taj sporazum.

- Vi mene optužujete za ono što ste vi uradili - rekao je Vučić.

Vučić: Uvek ćemo biti zajedno

Predsednik kaže da već 11 godina sluša da ga je Zapad doveo na vlast.

- Narod nas je doveo na vlast - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da na izborima odlučuje narod.

- Vi stvarno verujete da neko nekog dovodi ili odvodi? To ima u banana država, a Srbija je slobodarska država i zato jeste poštovana - rekao je Vučić.

On je podsetio na reči vladike Sergija da "izdajnici napadaju ljude za izdaju".

Vučić je najavio veliku borbu za ZSO sa značajnim ovlašćenjima. Kaže da moramo da razumemo šta traži Zapad, te da je "Rusija počela bolje da ratuje, a sukob u Ukrajini će se produžiti".

- Plašim se da će rat da bude samo još teži, sa još većim razmerama i posledicama - rekao je Vučić.

Predsednik kaže da je naše negativno iskustvo sa sankcijama bilo jako loše i da je važno da imamo nekoga ko bi nam pomogao u Savetu bezbednosti UN.

Vučić je najavio i teške razgovore i kompromise.

- Ja ne volim da govorim o crvenim linijama jer tada ograničavate pregovore - rekao je Vučić.

Predsednik kaže da je važno da sa Albancima pokušamo da izgradimo bolje odnose u budućnosti. Vučić je izjavio da naši ljudi na Kosovu i Metohiju znaju da je njihova država Srbija.

- Vi ste naša snaga, ali mi moramo da razumemo da ogroman broj ljudi ne misli da je to Srbija, da nam pozicija nije laka - rekao je predsednik.

Istakao je da je to zbog toga što situacija na Kosovu i Metohiji nije laka.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (153)

Loading
Ana

03.02.2023 08:47

Nadam se da će drugi dan sednice proći mirnije i da opozicija neće praviti cirkus. Neka se malo ugledaju kako se mirno razgovara.

Boris

03.02.2023 08:47

Nadam se da će danas deo opozicije shvatiti značaj ove sednice i de se neće ponašati uličarski kao juče

zelja

03.02.2023 08:48

Nadam se da ce danas biti nesto mirnija atmosfera,ono juce nam stvarno nije bilo potrebno, salje ruznu sliku o Srbiji.

Milan

03.02.2023 08:49

Nadamo se da pozicija neće i danas napraviti onakav incident i rušiti ugled naše zemlje.

Milana

03.02.2023 08:50

Nadam se da je još opozicionara podnelo ostavke jer su juče pokazali koja su mizerija

Marina

03.02.2023 08:51

Podrska coveku koji je vratio Srbiju na pravi put

Orhideja

03.02.2023 08:51

Nadajmo se danas malo parlamentarnijem ponašanju i radu. Valjda će se opozicija setiti šta je tema zasedanja.

Iva

03.02.2023 08:52

Predsednik će nastaviti danas da sa poslanicima razgovara o nalaženju najboljeg rešenja za KiM.

Ivana

03.02.2023 08:52

Za Srbiju nema predaje dok god su zivoti i prava njenih gradjana ugrozeni. Boricemo se svim diplomatskim i pravnim sredstvima u zelji da sacuvamo mir.

Sara

03.02.2023 08:53

Borba za Srbiju je jedina opcija i za njen dalji napredak. Vučić se zdušno borio za sve nas, ako to neki iz opozicijeđelw da shvate i vide

Bojan

03.02.2023 08:54

U nastavku rada Skupštine očekujemo konretnije predloge opozicije za rešavanje problema, a ne da gledamo njihovo divljaštvo i prostakluk, to znamo da umeju.

Mladen

03.02.2023 08:54

Vucic je odavno svojim delima dokazao koliko se bori i voli Srbiju.

Cvet

03.02.2023 08:54

Podrska Vucicu koji se jedini istinski bori.

Dok holidey

03.02.2023 08:54

Nadajmo se da danas necemo prisustvovati cirkusu u skupstini. I da ne opozicija shvatila da nasilje i galama nisu resenje

Aleksandar

03.02.2023 08:54

Nikada predsedniku popularnost i sticanje jeftinih političkih poena nije bio prioritet i upravo iz tog razloga ima apsolutnu podršku naroda

Ljilja

03.02.2023 08:55

Srbija je uz predsednika i ima ogromnu podršku da nastavi da se bori za KiM.

Gacic

03.02.2023 08:55

Vucic je jedini predsednik koji je cak cetiri puta u Skupstini vodio raspravu o Kosovu i Metohiji , borba za resenja ali neozbiljna opozicija.

Patriotaa

03.02.2023 08:55

Juce je bio dan za zaborav. Danas ocekujem da u skupstini predvlada dijalog, kultura i postovanje te svete institucije

Grujic

03.02.2023 08:56

Zato sto je Vucicu borba za Srbiju na prvom mestu, zato ga je narod i izabrao.

Slavko

03.02.2023 08:56

Nakon jučerašnjeg burnog dana očekujem miran, konstruktivan rad svih, u parlamentu. To građani očekuju, sad nije bitno ko je na kojoj strani, bitna je Srbija. Opozicija mora da shvati da se sad jedinstvom borimo za Srbiju.

Helena

03.02.2023 08:56

Vucic je opoziciji uvek kriv zato sto posteno radi i bori se za Srbiju, zato sto ga narod bira.

Baki

03.02.2023 08:56

Opozicija je juce pokazala svoje pravo lice, da su im samo licni politicki poeni bitni. A da Srbija i KiM za njih ne znace nista

Sara

03.02.2023 08:57

Vučić će i danas neumorno slušati kako bi se rešila situacija u vezi KiM.

Dimitrije

03.02.2023 08:57

Vučić ima samo jedan cilj, da se izbori za interese Srbije i svog naroda!

Raša

03.02.2023 08:58

Incidenti koje je opozicija pravila u Skupštini ne pomažu u rešavanju problema KiM samo odmažu državi.

Gaga

03.02.2023 09:00

Opozicija je juče pokazala da je Srbija ne interesuje.

Rade

03.02.2023 09:00

Nadam se da će današnja sednica biti konstruktivna i da opozicija neće praviti cirkus kao juče.

Marko

03.02.2023 09:00

Jucerasnje slike iz Skupstine Srbije, koje su inicirali opozicionari, su sramota za Srbiju.

Mile

03.02.2023 09:01

Puna podrska predsedniku Vucicu, da se izbori za svoj narod, protiv hijena iz opozicije.

Jelena

03.02.2023 09:01

Opozicija se juče baš pokazala,sem nasilja ništa drugo nismo videli od njih

komita

03.02.2023 09:01

Za neke iz skupštine batina je iz raja izašla. Reće neko nije demokratski, da nije za one koji poštuju demokratiju ali za ovakve ona je zakon.

Lenka

03.02.2023 09:01

Kakav li performans za danas pripremila opozicija ?

Nina

03.02.2023 09:02

Opozicija je juce pokazala svoje pravo lice srpskom narodu. Ne ocekujem nista dobro ni danas od njih u skupstini

Ziko

03.02.2023 09:02

Jos jedan bitan dan za Srbiju. Nase Kosovo i Metohija su u pitanju i nadamo se da ce svi biti pribrani.

Tara

03.02.2023 09:02

Jedinstvo na kome insistira predsednik je veoma važno u rešavanju problema KiM.

Mila

03.02.2023 09:02

Mislim da će ovo zasedanje proći bez opozicije,nisu se još oporavili od jučerašnje sednice

Ziko

03.02.2023 09:02

Nadam se da ce opozicija odustati od incidenata koje je juce pravila.

Jela

03.02.2023 09:03

Nadam se da će onaj deo opozicije koji je juče divljao u parlamentu, danas pokazati mnogo više pristojnosti, koju stalno spočitavaju drugima. Obrukali su nas neviđeno pred celim svetom.

Vesna

03.02.2023 09:03

Na današnjoj sednici se nastavlja polemika o Kosovu i Metohiji gde prisustvuje i predsednik Aleksandar Vučić, tema je ozbiljna i valjda će opozicija danas biti konstruktivnija.

Milica

03.02.2023 09:03

Jučerašnje zasedanje je potvrdilo da mi nemamo pristojnu i normalnu opoziciju

Ljupka

03.02.2023 09:03

Jedva čekam da ponovo slušam Predsednika Vučića! Juče je bio izvanredan!

Ziko

03.02.2023 09:03

Svi iz opozicije su pokazali svoje lice. Dno dna.

Patriota

03.02.2023 09:03

Podhitno da se uvede novi izborni zakon da cenzus sa 3 bude podignut na 5 posto.

Lenka

03.02.2023 09:03

Opozicija ako planira da se ponaša kao juče bolje da ne dolazi

Marko

03.02.2023 09:04

Jučerašnje divljanje opozicionih poslanika je za svaku osudu, ali nema sad nazad. Svi su videli ružnu sliku iz srpskog parlamenta, a to nam je danas najmanje potrebno.

Ziko

03.02.2023 09:04

Opet show mozemo ocekivati. Ipak je to opozicija.

Biljana M

03.02.2023 09:04

Juče sam ceo dan gledala. I danas ću. Predsednika nikada ne propuštam.

Milan

03.02.2023 09:04

Da li se srpska opozicija sastavila,Vučić je rastavio na sitne delove

Iva

03.02.2023 09:04

Opozicija je uvek nanosila samo štetu Srbiji.

Ziko

03.02.2023 09:05

Juce se ceo svet smejao opoziciji zbog ponasanja koji je pokazala.

Maja

03.02.2023 09:05

Ko zna u kom je stanju srpska opozicija,Vučić ih je juče uništio,pitanje je da li će doći danas u skupštinu

TnT

03.02.2023 09:05

Opozicija je konačno pokazala svoje pravo lice u potpunosti i da im do KiM nije stalo, kao ni do lanjskog snega. Jedino što njih zanima je njihov rejting i lični interes. Sramota su za naš parlament.

Ziko

03.02.2023 09:06

Predsednik ima zadatak da odbrani Srbiju od opozicije. Cirkuzanti su juce bili sramni.

Kristina

03.02.2023 09:06

Vučić je juče pogadjao pravo u metu što je opoziciju izludjivalo. Jedva čekam i danas da gledam.

Minja

03.02.2023 09:06

Puna podrška predsedniku Vučiću da se izbori sa svim problemima koje nam je zapad nametnuo, ali i sa ovim huliganima iz redova opozicije. Ovo što oni rade je nečuveno i za svaku osudu.

Ziko

03.02.2023 09:06

Opozicija je vise stete nanela sebi nego bilo kome.

Misterijanemoguca

03.02.2023 09:07

Danas nastavak u Skupštini,nadam se da skandal majstori neće divljači kao juče.

zaga

03.02.2023 09:07

Drugi dan sednice po pitanju KiM verujem da će doneti mirniju atmosferu kada je opozcija u pitanju i konkretne predloga za rešavanje kosovskog problema.

Ziko

03.02.2023 09:07

Mozda opozicija danas ponese malo kucnog vaspitanja u parlament.

Sale

03.02.2023 09:07

Opozicija ako dolazi bez bilo kakvog konstruktivnog predloga, onda bolje i da ne dolaze, mislim da ce tako vise da pomognu svoju zemlju.

Laza

03.02.2023 09:07

Najpotrebnije nam je jedinstvo i sloga kada je u pitanju KiM, ali ovi opozicioni ljigavci su sve pokvarili juče i u svet je otišla slika, koja nam uopšte nije bila potrebna.

Ziko

03.02.2023 09:08

Da li opozicija shvata da nam je vise nego ikada potrebno jedinstvo?!

Nikola

03.02.2023 09:08

Javno izlaganje i iznosenje onoga sto je kljucna problematika oko KiM je ono sto je glavna zamisao Vucica

Ziko

03.02.2023 09:08

Kosovo i Metohija se moraju odbraniti. Vucic je taj koji nas moze spasiti.

Misterijanemoguca

03.02.2023 09:08

Danas bi trebalo mirnim tokom da se nastavi sednica u Skupštini,ono juče je bila velika sramota od opozicije.

Misterijanemoguca

03.02.2023 09:09

Danas očekivati miran razgovor u Skupštini

Milan

03.02.2023 09:09

Vucic u najtezim trenucima pokazuje da je odan i predan borbi za KiM

Misterijanemoguca

03.02.2023 09:10

Zamoliti divljake da danas popiju bensedin i budi mirni da se skupština održi kako valja.

Milan

03.02.2023 09:10

Teska situacija je pred nama. Ali zahvaljujuci uspesnoj i odgovornoj politici predsednika uspecemo da se izborimo protiv svih sila

Lenče

03.02.2023 09:10

Nema sumnje da će predsednik Vučić dostojanstveno i argumentovano obrazložiti građanima Srbije sve što se tiče KiM. Dok, opozicija sa druge strane, nema šta da ponudi osim pravljenja cirkusa!

Maja

03.02.2023 09:11

Svaka odluka koju Vucic donosi uvek je u interesu Srbije i njenih gradjana

Danica

03.02.2023 09:11

Nadamo se da je juče opozicija zadovoljila svoje potrebe da najkraćim putem postanu medijske zvezde, miljenici albanske publike i da će se danas u skupštini ponašati normalno.

Misterijanemoguca

03.02.2023 09:11

Zajedno možemo svi da učinimo dobro za sve nas,a ovakvim ponašanjem opozicija prikazuje rasulo.

Tanja

03.02.2023 09:11

Vucic nikada nije krio kakvi su izazovi stavljeni ispred Srbije. I danas ce predociti kakvi su dalji koraci za odbranu srpske teritorije

Tijana

03.02.2023 09:12

Sednica se danas nastavlja i dajte da bar danas nanjemo civilizovan nacin da razgovaramo i dodjemo do nekog resenja, haosom necemo nista postici.

Milan

03.02.2023 09:12

Vucic pokazuje koliko se iskreno, snazno i posveceno bori za KiM, sav teret je na njegovim plecima

MILE

03.02.2023 09:13

Opozicija treba što pre da se primiri i ne otežava i onako nimalo laku situaciju u kojoj se nalazi Vučić.

Maja

03.02.2023 09:13

Vucic je uvek otvoren i direktan u obracanju i tako ce i danas stititi interese i stavove Srbije

Marina

03.02.2023 09:13

Pitanje KiM ce se dovesti do kraja, a I ponasanje opozicije se mora dovesti u red.

luka

03.02.2023 09:13

Predsednik je juče kao i uvek pokazao ozbiljnost i hrabrost za ralziku od ovih iz opozicije koji čine sve da obrukaju Srbiju!

jovo

03.02.2023 09:13

Najvažnije pitanje je pitanje KiM i za njegovo rešavanje u našu korist nam treba jedinstvo i sloga!

Tanja

03.02.2023 09:14

Mir na KiM je najvazniji. Boricemo se da sacuvam stabilnost i bezbednost srpskog naroda, dijalogom i kompromisom, od kojih nikada nismo odustali

mile

03.02.2023 09:15

Najmanje što treba su napadi na predsednika od strane skupštinskih huligana.

Milan

03.02.2023 09:15

Teski su dani za Srbiju i nikada nije i nece biti za predaju

Maja

03.02.2023 09:16

Vucic se prilikom delovanja rukovodi samo time sta je u najboljem interesu za srski narod

dule

03.02.2023 09:16

Nije Vucic kao opozicionari, da rade samo zarad jeftinih politickih poena i sticanja materijalnog bogatstva.

miki

03.02.2023 09:17

Opozicija mora da prestane sa svojim huliganskim načinom rada i da shvate da od rešavanja problema sa Prištinom nema ništa bitnije.

Mileta

03.02.2023 09:19

Nadam se da se opozicija urazumila da se ne gubi vreme na vaspitne mere nego da se resi pitanje sa Kosovom

Maja

03.02.2023 09:19

Nadamo se boljoj sednici, to jest bez incidenata i divljaštva opozicije.

Mara

03.02.2023 09:21

Nadam se boljem ucinku i manjem varvarizmu od strane opozicije u odnosu na jucerasnji dan!

Kaća

03.02.2023 09:22

Iskreno se nadam da su uvideli da od pravljenja cirkusa ima veće štete nego koristi i da će danas ozbiljnije opozicija pristupiti temi.

Daca

03.02.2023 09:24

Kad se ljudi slože mogu mnogo više da urade, nadam se da će se opozicija dozvati pameti.

Ana

03.02.2023 09:24

Podrska Vucicu da i danas izdrzi sve ludosti i sav cirkus koji se moze ocekivati s obzirom na jucerasnji dan kako je izgledao.

Ivan

03.02.2023 09:25

Nadamo se da opozicija nece praviti haus danas!

Nele

03.02.2023 09:25

Daj Bože da se opozicija danas dovela u red i da normalnom konverzacijom se nastavi sednica.

Milka

03.02.2023 09:25

Opozicija treba da se ponasa razumno i da shvati znacaj Sednice.

Nada

03.02.2023 09:26

Ono što treba svima prisutnima da bude prioritet jeste dobrobit Srbije i tako treba da ozbiljno i odgovorno pristupe današnjem nastavku sednice.

žare

03.02.2023 09:28

Pokazalo se juče da Kurti ima saborce u Skupštini Srbije. Mislim na opoziciju koja se ponašala kao da joj nije stalo do KiM.

Darija

03.02.2023 09:29

Jucerasnjim incidentima opozicija je nanela ogromnu stetu svojoj zemlji , ponasanje za svaku osudu.

miki

03.02.2023 09:29

Ono što je opozicija radila juče moglo je biti od koristi samo Kurtiju.

Dragoslav

03.02.2023 09:30

Može opozicija sad da laje i na mesec .Oni su sebe samougasili

Kaća

03.02.2023 09:30

Zahvalna sam predsedniku na strpljenju a verujem da ima toliko strpljenja samo zato što mu je stalo do Srbije i njenih građana.

Viktorija

03.02.2023 09:42

Nadam se da ce opozicija na danasnjoj sednici biti normalnija.

Always Ready

03.02.2023 09:44

Nadamo se da će drugi dan zasedanja skupštine proći bez incidenta. Predsednik Srbije se bori za Kosovo i to je očigledno. Pojedinim slučajevima nije bilo mesta u skupštini Srbije!

Ostali samo ti i tvoji krimosi

03.02.2023 09:53

kaze da je istrebljena kriminalna mafija i za dvije godine se nije desio ni jedan incident. Bravo znaci iztrijebio si svoje mafija protivnike

Dragoslav

03.02.2023 10:06

Nadam se da ce se drugi dan sednice ovi iz opozicije malo opametiti.

Kale

03.02.2023 10:09

Nadam se da će drugi dan sednice proteći mirnije

Goca

03.02.2023 10:10

Iskreno se nadam da će se danas opozicija pokazati u boljem svetlu

Lazar

03.02.2023 10:11

Valjda ce se opozicija sad malo opametiti.

Petar

03.02.2023 10:12

Verujem da će danas opozicija baratati argumentima i činjenicama

Dejan

03.02.2023 10:12

Srbija i gradjani su uz predsednika i ima ogromnu podrsku.

Milja

03.02.2023 10:14

Samo bez skandala danas od strane opozicije da se konačno razgovara o onome što je najbitnije a to je pitanje KiM

Boban

03.02.2023 10:15

Predsednik danas nastavlja da razgovara sa poslanicima kako bi našao najbolje rešenje za KiM

Dragoslav

03.02.2023 10:16

Opozicija je postala pravi cirkus, treba da ih je sramota.

Lazar

03.02.2023 10:17

Predsednik je pokazao kako se bori za Srbiji i koliko mu je stalo do nje.

Sara

03.02.2023 10:17

Veoma je važno jedinstvo kako bi se donosile ispravne odluke po pitanju KiM

Filip

03.02.2023 10:20

Ovi iz opozicije nikada nista nisu uradili korisno za Srbiju.

Aloalo

03.02.2023 10:21

Nadam se da će opozicija danas biti malo pristojnija.

Darko

03.02.2023 10:21

Od opozicije mozemo samo najgore da ocekujemo.

Petra

03.02.2023 10:21

Predsednik je vratio Srbiju na pravi put.

Jana

03.02.2023 10:22

Sve odluke koje predsednik Vucic donosi uvek su u interesu Srbije.

Ivan

03.02.2023 10:23

Juče je opozicija obesmislili rad skupštine,nadam se da će danas pokazati makar malo poštovanja prema našem narodu na KiM.

Mima

03.02.2023 10:24

Opozicijo,sram vas bilo za jučerašnjeg ponašanje. Danas pokažite makar malo poštovanja

Tića

03.02.2023 10:26

Ne očekujem od opozicije ni danas ništa bolje ponašanje.

Nex

03.02.2023 10:27

Juče smo od opozicije videli samo uličarsko ponašanje,svaka čast predsedniku na strpljenju.

Dragoslav

03.02.2023 10:29

Treba ocekivati ponovo cirkus od opozicije oni to jedino i znaju.

Dejan

03.02.2023 10:30

Opozicija bi trebala jednom normalno da se ponasa i da razume koliko je bitna sednica.

Stanika

03.02.2023 10:40

Nadamo se da opozicija danas nece rusiti ugled nase zemlje.

Ivana

03.02.2023 10:45

Ogromna podrska nasem predsedniku,nadam se da drugi dan opozicija nece praviti incident i cirkus u skupstini!

Milica

03.02.2023 10:47

Nas predsednik je bezbroj puta dokazao koliko voli i brani svoju zemlju i narod,nadam se da ce danasnja skupstina proci bez incidenta!Podrska za predsednika!

Monika

03.02.2023 10:50

Opozicija je juce pokazala da je Srbija ne interesuje,narod je uz predsednika, zato ga je i izabrao jer se istinski bori za zemlju!

Karolina

03.02.2023 10:51

Treba da budemo slozni i ujedninjeni,narod je uz predsednika,opozicija samo gleda sebe,ne zanima je Srbija i narod!!!

Branislav

03.02.2023 10:54

Opozicija se juče predstavila tako da na nardnim izborima obezbedili su sebi mesto ispod cenzusa.

Svetlana

03.02.2023 10:55

Opozicija je pokazala svoje pravo lice i to da ih Srbija ne zanima!Sramota kako gledaju samo sebe!!!

Milutin

03.02.2023 10:58

Odluke koje predsednik donosi su uvek u interesu Srbije i njenih gradjana,on se istinski i neumorno bori,podrska za predsednika!Opozicija gleda samo sebe!

Violeta

03.02.2023 11:01

Ja se iskreno nadam da će danas biti mirnije, jer ono od juče je stvarno bilo katastrofa ponašanje, od strane opozicije naravno!

Miljana

03.02.2023 11:02

Sednica se danas nastavlja i nadam se da ce proci u miru i bez cirkusa od strane opozicije!Podrska za predsednika!

milan84

03.02.2023 11:04

Posle borbe za očuvanje mira i stabilnosti na KIM-u, treba sačuvati mir i u skupštini, strašno šta rade opozicionari, nećete uspeti u vašoj nameri da naškodite Vučiću!

Ivana

03.02.2023 11:05

Iskreno se nadamo da danasnja sednica nece proci kao juce i da opozicija nece praviti icidente.

Ivan

03.02.2023 11:06

Nadam se da ce se opozicija dozvati pameti i da nece danas praviti cirkus i divljati!Podrska za predsednika!

Ivana

03.02.2023 11:06

Ono sto je opozicija juce uradila zaista je svaku osudu.

Igor

03.02.2023 11:34

Svasta...Zasto bi morali da priznamo ovo otimanje nase teritorije...Srbi imaju kicmu i predaje nema...

Zoran

03.02.2023 11:35

Ko kaze da moramo. Nista ne moramo i nema te sile koja ce nas naterati da priznamo.

Zvezdan

03.02.2023 11:39

Opozicija koja je osramotila prvo srpski narod prvenstveno svojim ponašanjem juče u Skupštini, nadam se da su shvatili, da to ne donosi dobro našoj zemlji i gradjanina.

Zeljko

03.02.2023 12:33

Svaka laz opozicije izlazi na videlo , mislili su da ce se izvuci sa tim. E pa tesko

Milan

03.02.2023 12:34

Opozicija kaze da je Vucic dao Rusima gas i naftu Srbije a ugovor o tome potpisan 2007 godine kada on tu uopste nije bio...

Miladin Pantic

03.02.2023 12:56

Za Srbiju za nasu decu, za nasu bracu I sestre na KiM! Vucicu izdrzi do kraja!

Visnja

03.02.2023 18:55

Svi smo cekali da skupstina pocne i da predsednik Srbije iznese svoje stavove sto se tice KiM,on je uvek u svom izlaganju predocio da nikada nece odustati od Kosova i da je to sastavni deo Srbije,poslanici opozicije su pokazali svoje pravo lice..napravili bruku i sramotu Srbije,svaka cast nasem predsedniku na dostojanstvu,jacini i odbrani.

Radoš

03.02.2023 20:45

Nisam ni za ove ni za one ali da li su ovi komentari namontirani jer skoro svaki komentar počinje nadam se, nadam se, nadam se baš smešno a i dosadno

Stipe Francetic

03.02.2023 22:47

Vucic za naprednu Srbiju ! Ova stoka sto se bunila u skupstini, u prve redove, najbolje u zatvor, Srbiji opozicija nikada nista dobro nije donela, ni Vucic nije bio kako treba u opoziciji, ali sada kad je vlast, najbolji ikada !, napred Vucic, Kosovo izgubljeno odavna, strategija mu je odlicna, spustaj gace i mazi vazelinom, pobedjujemo 100%