Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić osudio ponašanje opozicije u Skupštini Srbije
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Slika koja je danas otišla u svet sa posebne sednice Skupštine Srbije na čijem je dnevnom redu Izveštaj o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara predstavlja sramotu za naš parlament, ali i za sve one koji su incident izazvali. Sada je sasvim jasno da poslanici Dveri, pokreta Zavetnici, Narodne stranke i DSS – a ne strepe za budućnost Kosova i Metohije, naše zemlje i države koja je u problemu.

Najoštrije osuđujem ovo sramno ponašanje opozicionih poslanika u Skupštini Srbije tokom izlaganja predsednika države Aleksandra Vučića. Tu mislim i na transparente i nepristojna dobacivanja koja su prethodila incidentu.

Zato danas iz srca Srbije apelujem na svest i savest opozicionih poslanika da se dozovu pameti i ne brukaju zemlju u očima međunarodne javnosti koja sa posebnom pažnjom prati ovo skupštinsko zasedanje. Izlaganje predsednika države Aleksandra Vučića predstavlja dan ponosa za Srbiju, ali se bojim da će zbog ovakvog divljanja opozicije biti okarakterisan kao dan sramote od strane međunarodne javnosti. Nema predaje i savijanja glave pred izdajnicima i stranim plaćenicima u redovima opozicije.

Srbiju ima ko da vodi.

Živela Srbija!"

Komentari (0)

Loading