Ministar Mali razgovarao sa italijanskim ambasadorom Gorijem
Foto: Printscreen/Foto: Ministarstvo finansija

Ambasador Gori je istakao da Italija investira u tradicionalne sektore u Srbiji, ali da je važno da se uskladi sa napretkom zemlje i da iskoristi prilike koje su se stvorile usled njene modernizacije. Кako je rekao, postoji interesovanje za dalje ulaganje u tri važne oblasti: energetsku i zelenu tranziciju, poljoprivredu i infrastrukturu. U tom smislu, sagovornici su razgovarali o Biznis forumu Srbija-Italija, koji će se održati 21. marta u Beogradu, a na kom će prisustvovati veliki broj italijanskih kompanija.

Prethodno će Ministarstvo finansija raditi na sporazumima sa italijanskim finansijskim institucijama za obezbeđivanje što povoljnijih uslova za finansiranje kako za našu privredu, tako i državu. Takođe, radi se i na Memorandumu o razumevanju između carinske administracije dve zemlje.

Ministar Mali razgovarao sa italijanskim ambasadorom Gorijem

Foto: Ministarstvo finansija

 

Ambasador Gori je iskoristio priliku da čestita potpredsedniku Vlade na makroekonomskim rezultatima koje je Srbija ostvarila, kao i na postignutoj finansijskoj stabilnosti.

Mali se zahvalio i dodao da se Srbija, od početka krize izazvane korona virusom, pokazala kao kredibilan partner, na koga mogu da se oslone građani, ali i investitori, te da je uloženo ukupno devet milijardi evra u paket pomoći građanima i privredi.

On je zaključio da srpska privreda nastavlja da raste, da u prethodnoj godini imamo rekordan nivo stranih direktnih investicija od 4,4 milijarde evra, kao i da je nezaposlenost na istorijskom minimumu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading