VUČEVIĆ: Srbija otvorena za dijalog, nema priznanja Kosova
Foto: Printscreen/Printscreen

On je tako odgovorio na pitanje "Dnevnika" da li i u situaciji, koja se ocenjuje kao najteža u poslednjoj deceniji po pitanju Kosova, ima prostora za rešenje koje bi bilo iole prihvatljivo za Srbiju. Naglasio je da niko ne želi povratak u prošlost, ali i da niko ne želi da gazi sopstveni Ustav i da prizna Kosovo.

Ocenio je da će predsednik Aleksandar Vučić učiniti sve da ispuni ono što je obećao građanima prilikom preuzimanja dužnosti, a to je da će čuvati mir i poštovati Ustav Srbije, i da će štititi i čuvati građane Srbije i državu Srbiju.

"Predsednik Srbije je iz jednog debelog minusa, iz jedne teške gubitničke pozicije uspeo da izvuče temu Kosova i Metohije, i da je vrati za pregovarački sto. I to ne smemo da zaboravimo. Kao što ne smemo da zaboravimo ni sva stradanja srpskog naroda, ekonomsko uništavanje zemlje, satanizaciju kojoj smo bili izloženi sa raznih strana. Niko ne želi da se vraćamo u prošlost, ali niko ne želi da gazi sopstveni Ustav i da prizna Kosovo", rekao je Vučević.

Izrazio je uverenje da će državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Vučićem pronaći najbolje rešenje za Srbiju, da obezbedi državne i nacionalne interese, da sačuva svoje građane i garantuje bolju budućnost za generacije koje dolaze.

Komentarišući težnje kosovskog premijera Aljbina Kurtija da isprovocira sukobe Srbije i NATO, Vučević je ocenio da  će Kurti i dalje to pokušavati, i koristiti najperfidnije i podmukle metode kako bi eventualno isprovocirao neki sukob, i Srbe nastavio da kriminalizuje i predstavlja kao "loše momke".

"Vidite da se na Kosovu i Metohiji i dalje puca na Srbe, i onda se oni predstavljaju kao krivci i kreće se u antisrpsku kampanju po već oprobanoj matrici. Situacija na terenu je i dalje napeta i ozbiljna, a učestali napadi i incidenti na Srbe, setite se da je pucano na decu koja su bila "naoružana" badnjakom, samo pokazuju koliko je težak položaj našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Predsednik Srbije ima našu bezrezervnu podršku da istraje u borbi za boljitak naše zemlje", rekao je ministar Vučević.

Na pitanje ima li dovoljnog jedinstva u samoj vladajućoj koaliciji, jer se govori o teškim odlukama koje čekaju Srbiju, Vučević je naglasio da je predsednik Srbije, uoči formiranja nove vlade, otvoreno govorio o tome da je očekuju najteži izazovi po pitanju situacije na Kosovu i Metohiji, i da ne sme da bude nikakvih podela među ministrima.

U više navrata najviši državni zvaničnici istakli su da se odluka o Kosovu neće doneti mimo građana, a Vučević navodi da će biti upotrebljeni svi demokratski potencijali, i da će sve biti pred očima javnosti jer, kako kaže, predsednik Vučić iskreno i otvoreno govori i o lepim, i o manje lepim stvarima.

"Pa on je i u ovoj situaciji prvo izašao pred narod da sa njim podeli šta od Srbije zahteva pregovaračka "petorka", kakve ucene, ultimatume, pritiske nam nameću. Predsednik Vučić je bio spreman da o svim detaljima tog razgovora upozna predstavnike poslaničkih grupa u Skupštini Srbije, ali čuli ste da opozicija nije zainteresovana, da su to odbili", istakao je Vučević.

Dodao je da će Vučić svakako doći u Parlament i odgovarati na sva pitanja, koliko god bude trebalo da ostane tamo, ocenjujući da bi jedinstvo moralo da bude prva pretpostavka za bilo kakvu pregovaračku platformu.

Na pitanje kako ocenjuje rezoluciju EP, u kojoj su upućene oštre zamerke Srbiji, pa se čak na njen račun spominje i pretnja vojnom silom, dok se zatvaraju oči pred pokušajem formiranja vojske Kosova, ministar kaže da je taj rukopis dobro poznat i predvidiv i da svaka nova Rezolucija donosi novi set pritisaka na Srbiju.

"I ne samo da su ti pritisci svaki put sve jači, već su i sve glasniji oni koji likuju što se Srbiji stavlja omča oko vrata i što tamo neki u Evropskom parlamentu otvoreno navijaju za Kurtija. Činjenica je da mnogima i u regionu smeta napredna i jaka Srbija, da im smeta Srbija lider, i da se zato raduju nekakvim rezolucijama u kojima se iznosi gomila laži, i otvoreno navija za separatiste. Ko su ti koji pozdravljaju zahtev za članstvo u Evropsku uniju takozvanog Kosova? I sve ostalo što pišu, kao što je intenziviranje procesa dijaloga na osnovu međusobnog priznanja, osuda nelegitimne blokade, nasilnih napada i pretnje vojnom akcijom od strane Srbije. Sramno! Sramne i bezobrazne laži. Nemam drugi komentar", zaključio je Vučević.

Vučević je govorio i o opoziciji koja ima različite stavove, od toga da Vučića unapred osuđuju za izdaju, do zahteva da se Nemačko - francuski predlog bezuslovno prihvati i naglasio da "od samozvanih patriota koji su ušli u anale kosovske nezavisnosti ne očekuje ništa dobro".

"Ova situacija biće jedno veliko političko čistilište. Već se utrkuju u “deljenju lekcija” isti oni koji su svojevremeno skoro “zakucali” sve naše šanse izmeštajući pregovore iz Saveta bezbednosti UN u Brisel. Isti oni koji su pomilovali Kurtija 2001. godine, dozvolili martovski pogrom Srba 2004. godine, prećutno dozvoliti priznavanje nezavisnosti Kosova 2008. godine", naveo je Vučević.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (153)

Loading
Sara

28.01.2023 22:53

Srbija je uvek spremna za dijalog i pronalaženje kompromisnog rešenja za pitanje KiM, ali priznaje lažne države Kosovo nikada nije opcija.

Zlato

28.01.2023 22:54

Ministar odbrane sigurno zna najbolje kako stoje stvari. Nema priznanja i to treba svima da bude jasno.

Anđela

28.01.2023 22:55

Srbija je spremna uvek za dijalog i traženje rešenja ali se neće odreći svoje teritorije i svog naroda.

Srdjan

28.01.2023 22:55

KIM nikada necemo priznati ali oko drugih stvari mozemo pregovorati sa njima zarad boljeg zivota nasih ljudi tamo.

Emina

28.01.2023 22:55

Nema predaje i nema priznanja Kosova i Metohije Srbija nastavlja dijalog i u tome se slažu posrednici u dijalogu.

Ivanka

28.01.2023 22:56

Dijalogom ćemo sačuvati mir, što je osnova politike Srbije, ali na ucene nećemo pristati.

deki

28.01.2023 22:57

Tuđe nas nikad nije interesovalo, ali svoje nikad nikome nećemo poklanjati!

Jelena

28.01.2023 22:57

Nas predsednik ce se uvek truditi da nadje najbolje resenje kada su nasa zemlja I nas narod u pitanju. Borice se da ostvari svoje ciljeve i obezbedi sto bolju buducnost nama I generacijama koje dolaze.

Crna Leptirica

28.01.2023 23:00

Srbija se drzi stavova kao i dosad bice sve to dobro.

Jana

28.01.2023 23:01

Kako istice I sam Vucevic,Kurti ce pokusavati I dalje da provocira nas narod na KIM. Sa druge strane,nas predsednik ce uvek biti spreman na dijalog kako bi se eventualni sukobi sprecili. Pruzamo mu podrsku da istraje u tome I nadje najidealnije resenje. Verujemo da ce u tome I uspeti.

deki

28.01.2023 23:01

Sve dok KiM Srbija ne prizna ono nikad neće biti nezavisno,jer je Kosovo trenutno okupirano i sve dok ga ne priznamo nikad neće biti ničije, nego samo naše.

deki

28.01.2023 23:02

Sve što je oteto to je prokleto. Kosovo je Srbija i tačka!

deki

28.01.2023 23:03

U potpunosti se slažem sa ministrom odbrane!

Jovan

28.01.2023 23:06

Sigurni smo da su pred nasim predsednikom veoma teski dani I teske odluke. Treba se izboriti sa svim pritiscima koji ga cekaju. Verujemo da se odluka o KIM nece doneti mimo gradjana,jer je nas predsednik uvek bio spreman da izadje pred narod I iskreno razgovara o svakoj situaciji,ma kakva ona bila.

Jelena

28.01.2023 23:08

Србија ће увек да брани своје интересе без да угрози мир и стабилност на Косову и Метохији.

Tanja

28.01.2023 23:08

Predsednik Vucic se lavovski bori za Kosovo. Od pocetka zagovara mir i stabilnost. Srbija je spremna na kompromis ali laznu drzavu Kosovo nikada nece priznati

Katarina

28.01.2023 23:10

Nas predsednik je uvek imao nase veliko postovanje i poverenje. Zbog toga sto je jedini uspeo da vrati pitanje Kosova I Metohije na pregovaracki sto, postovanje je postalo jos vece. Zbog toga smo uz njega svim srcem I pruzamo mu podrsku da prevazidje sve poteskoce koje ga cekaju.

Kristina

28.01.2023 23:14

Srbija,na celu sa nasim predsednikom, nikada nece odustati od dijaloga I borbe. Uvek smo bili spremni na kompromis i tako ce i ostati. Problem je Kurti od kojeg mozemo ocekivati svasta jer je pokazao to u vise navrata. Moramo biti ujedinjeni i jedino tako cemo uspeti. Podrska za naseg predsednika.

Zoran

28.01.2023 23:15

Vučić nikad pogaziti Ustav Srbije neće i boriće se do kraja za interese svog naroda.

Joka

28.01.2023 23:19

Verujemo da će predsednik Vučić ispoštovati obećanje dato građanima Srbije.

Lazar

28.01.2023 23:21

Srbija je uvek bila spremna za mirno resenje i dijalog, ali se to ne moze reci za drugu stranu.

NeraM

28.01.2023 23:28

Srbija je uvek spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom ali tek onda kada se formira ZSO sa Kurtijem ili bez njega.

Berta

28.01.2023 23:31

Vučić će učiniti sve da se sačuva mir i stabilnost, državni i nacionalni interesi, teritorijalnog integriteta Srbije.

KatariNa

28.01.2023 23:34

Srbija će mirnim putem nastojati da sa KiM pronađe kompromisno rešenje po kome će obe strane jednako dobiti i jednako izgubiti.

Joka

28.01.2023 23:36

Pokazali smo i do sada da je Srbija za dijalog. Ako je neko mislio da cemo priznati laznu drzavu Kosovo u velikoj je zabludi.

Jeka

28.01.2023 23:38

Da je Srbija zelela da prizna laznu drzavu ne bi gubila vreme na dijalog vec bi to odmah uradila. Izabrala je dijalog kako bi pomogla Srbima na KIM da ostanu tamo, na svojim ognjistima.

JanaN

28.01.2023 23:39

KiM je južna pokrajina i neodvojivi deo Srbije i nema te sile koja nas može prisiliti da se odreknemo dela svoje teritorije bez obzira na ucene i želje kako Albanaca sa KiM tako i mngih iz međunarodne zajednice.

MomcilovicAnja

28.01.2023 23:40

Srbija spremna na kompromis i nalaženje rešenja, ali nikada na priznavanje Kosova. Ne odričemo se naših teritorija.

Zeka

28.01.2023 23:41

Najlakse je predati se i dozvoliti Pristini da radi sta hoce, a to bi upravo bilo da smo priznali tu njihovu laznu drzavu. Umesto toga izabrali smo dijalog kao opciju da se borimo za nasu teritoriju.

Sara

28.01.2023 23:43

Dijalogom do uspeha u resavanju pitanja KiM. Ukljuciti sva relevantna lica.

UrošLaaa

28.01.2023 23:47

Vučić je jasno i glasno rekao petorci koja je predložila da se francusko-nemački program usvoji u celosti da postoji linija ispod koje neće ići, da je neophodno da Priština formira ZSO, da nikada neće priznati neazvisnost KiM kao i njegovo članstvo u UN.

Rada

28.01.2023 23:47

Predaja nije opcija... u to se svaki dan uveravamo

Dara

28.01.2023 23:52

Zivot nasih ljudi na KiM je vodilja i snaga za svaku dalju borbu.

Petar

28.01.2023 23:53

Niko ne želi da se vraćamo u prošlost, niko ne želi da gazi sopstveni Ustav i da prizna Kosovo. Narocito Vucic kome je istorija bitnja .

sasa

29.01.2023 00:18

Srbija je uvek za dijalog,ali ne po cenu pritisaka i ucena,to sigurno NE!

Sanja

29.01.2023 00:18

Dijalog mora postojati, manimo se naših principa i ,,zadrtosti", zarad boljeg života naroda na KiM koji svakako to zaslužuje!

sasa

29.01.2023 00:19

Priznanje od nas zapad,nikada nece dobiti kada je rec o KIM i to treba da im je jasno!!

stefan

29.01.2023 00:20

Srbija od pocetka zeli otvoreni dijalog,razgovor,pre svega mirno resenje i kompromis po pitanju KIM

Patak

29.01.2023 00:21

Svakako da je u ovom trenutku mozda i najvaznije,sacuvati mir i stabilnost na KIM

Pavlovic

29.01.2023 00:22

Mir je nesto cemu tezimo i sto moramo po svaku cenu sacuvati u pokrajini

stevica

29.01.2023 00:23

Pritiskace zapad,veliki pritisak ce vrsiti na Srbiju oko KIM,ali mi necemo podleci istom,to sigurno

Macak

29.01.2023 00:24

ZSO je bila obaveza Pristine iz sporazuma i tuzno je sto ni posle 10 godina,nije formirana

Rasta

29.01.2023 00:25

Predstoji teska borba oko KIM,ali predaja svakako da za Srbiju nije opcija

Plavooki

29.01.2023 00:26

Srbija jezik ucena ne poznaje i na isti,nikada zasigurno nece pristati

Cuperak

29.01.2023 00:27

Treba insistirati na ZSO i dalje jer to je bila obaveza Pristine iz Sporazuma i formiranje iste,mnogo bi znacilo Srbima na KIM

Lena

29.01.2023 00:35

Zasto ste cutali kada su se najgore stvari desavale na Kosovu i Metohiji u vreme kada ste vi bili na vlasti,od jednostranog proglasenja do pogroma Srba i pucanja na srpsku decu.. Da bi nam danas na ulicama Beograda glumili heroje i patriote..Lazovi jedni i izdajice roda svog.

Nikola

29.01.2023 00:43

Predsednik je uvek bio i bice spreman za dogovor i kompromis

Ana

29.01.2023 00:44

Vucic se Ustavom obavezao na cuvanje KIM i tako ce i ostati

Minja

29.01.2023 00:46

narod na KIM ne treba da se brine dok nam je predsednika Vucica

Sara

29.01.2023 00:47

Vucic ce uvek naci najbolje resenje za svoj narod

caca

29.01.2023 01:10

Srbija je uvek spremna i za dijalog i za kompromisno rešenje!

caca

29.01.2023 01:11

Srbija se bori za ono što joj pripada,i uvek teži kompromisu i mirnom dijalogu!

Filip

29.01.2023 01:22

Kosmet je Srbija, zato imamo granice preko kojih ne prelazimo, ali smo za svaki razgovor otvoreni.

Lenka

29.01.2023 01:24

Vučić se uvek borio i boriće se za Kosovo i Metohiju jer to pripada Srbiji.

Srđan

29.01.2023 01:26

Pritisci na Vučića su sve jači, ali on sigurno nikada neće prodati Kosmet.

Sandra

29.01.2023 01:28

Od početka svoje vlasti Vučić se bori za KiM, osnovne zahteve trražimo da svi poštuju, kao i osnivanje ZSO.

Vuk

29.01.2023 01:30

Srbija je uvek spremna na svaki razgovor i kompromise, ali osnovni uslovi se moraju ispoštovati.

Petar

29.01.2023 01:31

ZSO treba da budu formirane jer Srbi na Kosmetu zaslužuju osnovna prava.

Milan

29.01.2023 01:33

Miloš Vučević radi u interesu Srbije i sigurno zna najbolje šta je najbolje za Kosmet i srpski narod.

Дарко

29.01.2023 01:36

Нека се одбије јавно тај споразум па ће мо веровати,није ми неко вече то деловало Тако уверљиво!!НЕМА ПРЕДАЈЕ🇷🇸🇷🇺

Milan

29.01.2023 01:36

Vučević je u pravu za sve. Srbima na KiM moraju da se obezbede osnovna prava i uslovi za život.

Olivera

29.01.2023 01:38

Srpski narod na KiM zaslužuje mir, a Vučić se bori za ostvarenje tog mira kao i osnovnih prava.

Nenad

29.01.2023 01:39

KiM nikada neće biti država, mi to nećemo dozvoliti, jer naša ognjišta su tamo i naša deca će još dugo koračati tom zemljom.

Aca

29.01.2023 02:25

Necemo priznati Kosovo , ali smo uvek spremni za dijalog i kompromis.

woJislaw

29.01.2023 03:00

djalog je jedini put do mira koji srbija bira!

woJislaw

29.01.2023 03:01

Srbija zna sta hoce. To je jasno i glasno rekla svetu! Priznavanja nema

Mozgojevic

29.01.2023 03:03

ako je njihovo i postoji , zasto traze da priznamo Kosovo ? Kosovo je Srbija!

woJislaw

29.01.2023 03:04

ako je njihovo i postoji , zasto traze da priznamo Kosovo ? Vučić nikad pogaziti Ustav Srbije neće i boriće se do kraja za interese svog naroda. Kosovo je Srbija!

Mozgojevic

29.01.2023 03:05

mir moramo sacuvati po svaku cenu! diplomatskim putem naravno! srbi moraju nastaviti da mirno zive.

Sanja

29.01.2023 04:46

Srbija zna šta su njene crvene linije i preko toga neće preći

Mare

29.01.2023 04:50

Cilj Srbije je da se formira ZSO i svaki dijalog biće usmeren ka tome.

Milan

29.01.2023 04:51

Samo dijalogom može se doći do rešenja koje je u najboljem interesu Srbije i srpskog naroda na KiM.

Sara

29.01.2023 04:53

Srbija neće priznati nezavisnost tzv Kosova i to je danas stav, a o svemu drugom možemo da pregovaramo.

Miro Đ

29.01.2023 07:01

Srbija je uvek spremna za dijalog, jer odlično zna da se svi nesporazumi najlakše prevazilaze dijalogom.

Veso S

29.01.2023 07:03

Sara: Pitanje Kosova je je jedino moguće rešiti kompromisom. mirnim putem, a ne nasiljem koje Kurti zagovara.

Mišo N

29.01.2023 07:05

Zlato: Ma kakvo priznanje kakvi bakrači. Srbija neće nikada priznati nezavisnost Kosova i to treba da svi znaju.

Romanija

29.01.2023 07:06

Srdjan: Naravno da treba razgovarati i tražiti najbolje rešenje za obadve strane.

Miro Đ

29.01.2023 07:09

Emina: Srbija nije nikada razmišljala o bilo kakvoj predaji, pa neće ni sada.

Marko E

29.01.2023 07:11

Ivanka: Mir nema cenu i upravo predsednik Vučić vodi politiku mira i stabilnosti i od te politike neće odustati.

Lena

29.01.2023 07:11

Što se Beograda tiče dijalog može i sutra da se nastavi

Ana

29.01.2023 07:12

Vučić je spreman da priča sa Zapadom o sporazumu ali nikada neće potpisati priznanje lažne države

Drina

29.01.2023 07:12

deki: Tuđe nećemo, a naše ćemo čuvati kao oči u glavi.

Marko

29.01.2023 07:13

Srbija ne može da podrži sporazum u kome jedna strana sve dobija a druga gubi sve

Jana

29.01.2023 07:13

Sve ovo može da se reši mirnim putem samo ako su obe strane zainteresovane za kompromis

Branko N

29.01.2023 07:15

deki: Srbija se neće nikada odreći ni pedlja svoje teritorije i to treba da zna i Kurti i sve njegovi mentori.

Mia N

29.01.2023 07:17

Crna Leptirica: Srbija je zauzela stav da je dijalog neophodan, ali postoji crvena loinija preko koje se neće prelaziti.

Mićaga

29.01.2023 07:19

deki: Kosovo će postati nezavisna država samo ako to prizna Srbija, a to znači nikada.

Srdjan

29.01.2023 07:43

Srbija je uvek bila spremna za dijalog, dok je albanska strana bila za nemire. Ubeđen sam da će ova vlast uraditi sve što treba da osigura interese naše zemlje.

Ognjen

29.01.2023 07:45

Kurti želi da isprovocira sukob Srbije i NATO zato što želi loše Srbiji i njenom narodu.

Lidija

29.01.2023 07:47

Narod na KiM i dalje trpi teror od strane albanaca. Podrška za naše sunarodnike na KiM.

Jelena

29.01.2023 07:49

Ministar je potpuno u pravu kada kaže da je svaki novi zahtev sa zapada samo još jedan pritisak na Srbiju. Ali sam uverena da će ova vlast učiniti sve što je potrebno i doneti prave odluke za Srbiju.

petra

29.01.2023 07:50

Pritisci na Srbiju su ogromni, zaista teška situacija ali verujem da će naša vlast doneti prave odluke u interesu Srbije.

Zara

29.01.2023 08:05

Mi smo narod koji tudje nećemo tudje a ne damo ni svoje

Vanja

29.01.2023 08:07

Za Srbiju je uvek bolje razgovarati kako bi se izbeglo zaoštravanje situacije i pogoršanje položaja naroda.

Zoki

29.01.2023 08:09

priznaje lažne države Kosovo nikada nije opcija.

Sale

29.01.2023 08:10

Nema priznanja i to treba svima da bude jasno.

Sale

29.01.2023 08:18

Srbija je spremna na kompromis ali laznu drzavu Kosovo nikada nece priznati

Roki

29.01.2023 08:20

Pokazali smo i do sada da je Srbija za dijalog. I takođe u buduće biti.

Zoki

29.01.2023 08:22

Dijalogom do uspeha u resavanju pitanja KiM.

Iva

29.01.2023 08:31

Srdija je uvek spremna za dijalog, i pronalaženje mirnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije, predsednik stoji iza svojih reči i verujem da će pronaći najbolje rešenje za pitanje Kosova i Metohije!

Ljiljana

29.01.2023 09:00

Vučić je fantastičan državnik koji taĉno zna šta znači "plan" u daljim razgovorima. Prošli smo pakao devedesetih, izvukli pouke za buduću nacionalnu politiku.

Olja

29.01.2023 09:04

Jasno i odlučno u odgovornoj politici Srbija uz Vučića pobeđuje.

Mima

29.01.2023 09:04

Kurti neće dijalog a i kad dođe nema šta novo da kaže već drugi , njegovi mentori pričaju.

Ze

29.01.2023 09:06

Srpska strana je uvek za mirno resenje problema.

ur

29.01.2023 09:06

Osnova srpske politike je dijalog i kompromisno resenje.

Mirko

29.01.2023 09:07

Uvek je bilo i bice da se razgovorom najbolje rešavaju pitanja…

Mare

29.01.2023 09:07

Srbija je uvek težila ka kompromisnim rešavanjem problema.

tu

29.01.2023 09:07

Za Srbiju je Kosovo juzna srpska pokrajna to ce tako i ostati.

Maja

29.01.2023 09:08

Dijalog i samo dijalog… Ministar zna situaciju na KiM, tako da postujemo njegov stav.

ti

29.01.2023 09:09

Ostacemo dosledni svoje politike ali i svojih ciljeva.

ZX

29.01.2023 09:10

Srbija je svakog trenutka spremna za dijalog ali i kompromisno resenje.

fg

29.01.2023 09:13

Razgovor je jedini put da se dodje do resenja.

ty

29.01.2023 09:15

Srbiju niko ne moze da natera da se odrekne Kosova.

Darko

29.01.2023 09:22

Ono što treba da razgraniče jeste to da Srbija uvek spremna za dijalog, ali ne i da prizna KiM.

Ivana

29.01.2023 09:24

Odmah da znaju da nećemo priznati KiM, tomogu da zaborave ali da se donesu rešenja u korist naroda tamo to ćemo uvek probati da rešimo.

Predrag

29.01.2023 09:25

Kad je sve bilo skoro gotovo,Vučić se pojavio i vratio Srbiju u pravi položaj po pitanj KiM. Jesmo sada u teškoj poziciji ali je bolja nego što je bila za vreme demokrata.

Farkaš

29.01.2023 09:27

Narod želi kao i što i Vučić da se spreči stradanja našeg naroda dole i da se poboljša život.

aca

29.01.2023 09:28

Ono što je bitno jeste da Vučić nema tajni prema građanima, već sve javno i transparentno informiše.

Pavle

29.01.2023 09:39

Uvek smo spremni za razgovore ali nikad necemo priznati tzv Kosovo.

Lipa

29.01.2023 09:40

Kako istice I sam Vucevic,Kurti ce pokusavati I dalje da provocira nas narod na KIM.

Lazar

29.01.2023 09:40

Naravno da necemo priznati kosovo, a ovi štrajkači koji bi da priznaju mogu da se sele iz srbije i neka idu gde im je lepse i bolje, posto im ovde nije dobro.

Toza

29.01.2023 09:44

Da se nije izmestilo pitanje kosova iz UN u EU za šta su zaslužni ovi strajkači bilo bi malo lakše rešiti neke stvari.

Nidza

29.01.2023 09:47

Za dijalog i dogovor smo spremni ali nećemo kao prethodna vlast da ispunjavamo sve što traže i da sami sebi skačemo u stomak.

Mitar

29.01.2023 09:47

Srbija je uvek za dijalog i mirno resavanje problema.

Miodrag

29.01.2023 09:49

Srbija ne želi da prizna lažnu državu "Kosovo", ali nudimo Albancima kompromis koji se kreće u okviru više od autonomije manje od nezavisnosti.

Sandra

29.01.2023 10:05

KiM je južna srpska pokrajina koja jeste u sastavu Srbije i kao takva ne može nikada biti posebna država tako da priznanje nezavisnosti lažne države Kosovo ne dolazi u obzir.

Željka

29.01.2023 10:11

Naravno da nema priznanja, tako da svi ovi pokušaji zapada nemaju šansi da prođu i džaba opoziciji što pokušavaju da truju naraod sa lažima kada svi jasno vidimo koja je Vučićeva politika i da tu prostora za nešto negativno po Srbiju nema.

Bojan

29.01.2023 10:12

Vučić neće sigurno prihvatiti nikakva uslovljavanja koja bi imala za cilj uspostavljanje nezavisnosti tzv. Kosova koje je neotuđiv deo Srbije.

Marko

29.01.2023 10:14

Opozicija može da priča šta hoće, Vučević je još jednom potvrdio ono što i sam predsednik govori o stavu prema Kosovu.

Mila

29.01.2023 10:24

Srbija nikada nije bežala od dijaloga i uvek smo spremni za kompromisno rešenje.

Misterijanemoguca

29.01.2023 10:33

Srbija uvek želi razgovor pregovora ali sve zavisi od druge strane da li ona želi.

Misterijanemoguca

29.01.2023 10:34

Uvek smo za opciju da se dogovorimo jer nam jebu interesu da očuvamo mir i stabilnost.

Misterijanemoguca

29.01.2023 10:35

Mir stabilnost bezbednost i jedinstvo su 4 ključne stvari kojih se treba držati.

Marija

29.01.2023 10:35

Srbija je spremna za dijalog i pronalazenje odgovarajuceg resenja, ali ne i za pritiske i ucene.

Gorica

29.01.2023 10:39

Srbija se bori za mir i stabilnost i prava i interese svih svojih gradjana.

Nikola

29.01.2023 10:39

Moramo pregovarati sa albancima,zbog našeg naroda na KiM,ali mi nikada nećemo priznati tkz.Kosovo u to budite sigurni.Srbija nije na prodaju

Jelena

29.01.2023 10:40

Srbija je spremna za mirno resavanje problema, ali se nece odreci dela svoje teritorije.

Olga

29.01.2023 10:42

Srbija ce nastaviti da se bori za bezbednost i prava i interese svih svojih gradjana.

milan

29.01.2023 11:02

Nadam se da je svima jasno da niko nikada iz Srbije neće priznati Kosovo.