SVE ŠTO TREBA DA ZNATE UKOLIKO ŽELITE DA SE PRIJAVITE ZA DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA Javni oglas je otvoren
Foto: Alo/Vladimir Marković

Za ovaj martovski vojni rok, kandidati se mogu prijaviti do kraja februara i to pripadnici oba pola, od 19 do 30 godina.

Kako potpukovnik Zoran Filipović kaže, konkurs će biti na snazi do kraja tekuće godine.

- Javni oglas je otvoren i raspisan krajem prošle godine i na snazi je do kraja tekuće godine. Kandidati oba pola se mogu prijaviti, od 19-30 godina. Rangiranje se vrši periodično - rekao je potpukovnik Filipović.

Potpukovnik detaljno objašnjava šta kandidate očekuje kada se prijave na dobrovoljno služenje vojnog roka:

- Kandidati se upućuju u jedan od tri centara za osnovnu obuku, Sombor, Leskovac, Valjevo. Nakon mesec i po dana obuke, upućuju se u garnizone Batajnica, Požarevac, Kraljevo, Kruševac, Niš i Gornji Milanovac na specijalizaciju. Nakon tri meseca obuke, upućuju se u jedinice Vojske Srbije gde pristupaju kolektivnoj obuci i uključuju se u život jedinice. Obuka je zanimljiva, interesantna i dinamična i stiču se specifična znanja i veštine - objašnjava potpupovnik Zoran Filipović.

Procenat onih koji nakon završenog vojnog roka odluče da ostanu u Vojsci Srbije je visok.

- Jedan od najvažnijih benefita je da se bezbedosne provere završavaju tokom služenja vojnog roka. Procenat zainteresovanih kandidata za prijem u vojnu službu je 80-85% - kaže potpukovnik Filipović.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading