RUSKI AMBASADOR ODGOVORIO HILU Zapad, daje prednost ucenama, pretnjama i izvrtanju ruku
Alo

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je, u komentaru izjave ambasadora SAD Kristofera Hila da je "Srbija već počela da plaća previsoku cenu za svoju uzdržanost po pitanju sankcija Rusiji", da Zapad, umesto ravnopravne saradnje, daje "prednost ucenama, pretnjama i izvrtanju ruku, nastoji da ograniči suverenitet zemlje".

Bocan-Harčenko navodi da "osvetnička politika" nije ruska metoda, "nego isključivo zapadna".

- Ambasador Hil poziva Beograd da se pridruži nelegitimnim jednostranim sankcijama EU prema Rusiji, a znajući da se tome protivi ogromna većina Srba, pokušava da ih "prevaspita" neosnovanim tvrdnjama - rekao je ruski ambasador povodom Hilove izjave da Srbija plaća previsoku cenu za svoju uzdržanost po pitanju sankcija Rusiji.

- "Visoku cenu" za odsustvo želje - da kažem bez uvijanja - da se zajedno sa EU stupi u "rat protiv Rusije" (prema rečima ministra spoljnih poslova Nemačke) određuju za Beograd sami Zapadnjaci. Umesto ravnopravne saradnje, daju prednost ucenama, pretnjama i izvrtanju ruku, nastoje da ograniče suverenitet zemlje - naveo je ruski ambasador.

Bocan-Harčenko je saopštio da očuvanje saradnje sa Rusijom u punom formatu Beogradu donosi očigledne prednosti i naveo da Rusija računa da će "ubuduće, zahvaljujući obostranoj dobroj volji, taj spisak biti proširen."

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Rade

27.01.2023 16:47

ŽIVELA RUSIJA ŽIVEO CAR VLADIMIR PUTIN!!! 💪💪💪🇷🇺🇷🇺🇷🇺