Gradonačelnik Kijeva Kličko pozvao Šapića u zvaničnu posetu glavnom gradu Ukrajine
Foto: Alo/Grad Beograd

Poziv je zvanično uputio gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, u duhu nastavka saradnje dva glavna grada.

– Grad Kijev, koji ima duge istorijske veze sa Gradom Beogradom, bazirane na potpisanom Protokolu o saradnji, uvek je spreman za nove zajedničke projekte i plodonosnu saradnju u okviru naših budućih aktivnosti. U tom smislu molim Vas da razmotrite mogućnost intenzivnijeg zajedničkog rada u oblasti razmene iskustava u upravljanju lokalnom samoupravom, ekonomiji, javnom prevozu, zaštiti životne sredine i jačanju veza među administracijama. Bila bi mi čast da posetite glavni grad Ukrajine kako bismo razmotrili načine razvoja saradnje koje bi dale nove načine rada za dobrobit oba grada – navodi se u pozivnom pismu.

Gradonačelnik Kijeva Kličko pozvao Šapića u zvaničnu posetu glavnom gradu Ukrajine

Grad Beograd

 

Beograd i Kijev već dve decenije imaju potpisan protokol o saradnji, a dve zemlje više od četrdeset potpisanih sporazuma u oblastima trgovine, ekonomske saradnje, poljoprivrede, saobraćaja.

Na sastanku je ukazano na dobre odnose između Beograda i Kijeva, bazirane na pomenutom protokolu, koji su rezultirali razmenom iskustava u funkcionisanju i razvoju lokalnih samouprava, ekonomskoj saradnji i upravljanju komunalnim sistemima.

Razgovaralo se i o mogućnosti sprovođenja humanitarnih projekata za Ukrajince u Beogradu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Djole prolece

27.01.2023 15:51

Odlicna vest. Sjajno. Nadam se da ce gradonacelnik nas koliko vec sledece nedelje da odgovori na poziv. Svaka cast za predsednika.