KAO BOMBA ODJEKNULA VEST O JOŠ JEDNOM BOGATOM NALAZIŠTU: Naše zlatne rezerve veće od 500 tona!
Foto: Shutterstock

To ne samo da nas svrstava u retke države koje se time mogu pohvaliti već predstavlja i ogromnu razvojnu šansu. Zlato bi, najjednostavnije rečeno, moglo biti naša zlatna koka.

Kako je preksinoć naveo predsednik Aleksandar Vučić, pored lokaliteta nadomak Žagubice, za koji je nedavno saopšteno da obiluje zlatom, otkriveno je još bogatije nalazište.

KAO BOMBA ODJEKNULA VEST O JOŠ JEDNOM BOGATOM NALAZIŠTU: Naše zlatne rezerve veće od 500 tona!

Tanjug

 

- To je jedno od prvih 100 najvećih nalazišta zlata u celom svetu, a možda i boljih nego u celom svetu - rekao je predsednik, i dodao da ne može da precizira gde se to mesto nalazi jer bi se svi tamo sjatili.

On je kazao da tačnu lokaciju znaju samo on i još jedna osoba.

- Ne pokušavajte da saznate dok ne počnemo da radimo svoj posao jer, kad se sazna, sledi skok cena 10 i 50 puta - poručio je šef države.

Kako objašnjava zamenik direktora Geološkog zavoda Srbije Predrag Mijatović, rudarstvo je u ekspanziji ne samo u Srbiji nego i u svetu jer, prema poslednjim podacima, trenutno se ulaže 1,8 triliona dolara za projekte. Samo u Evropi brojka je 700 milijardi evra za oko 100 projekata u različitim fazama.

- Kada je reč o iskopavanju zlata, to je potpuno bezbedno po životnu sredinu jer se radi najsavremenijim metodama - rekao je Mijatović, procenjujući da imamo rezerve od 500 tona zlata u rudi, i to pre otkrića najnovijeg nalazišta.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading