POPOVIĆ: Nacionalno jedinstvo je naša najveća snaga u vremenu pretnji i pritisaka
Dr Nenad Popović

,,Zbog svoje dosledne i principijelne politike poštovanja međunarodnog prava i čvrstog stava da uvek bude suverena i nezavisna, naša država se nalazi pod ogromnim pritiscima onih kojima ni jedan princip više ne znači ništa.

U međunarodnoj politici su zavladala samo pravila ogoljene moći i interesa, hipokrizije i duplih standarda. Nečuveno je da se od jedne slobodne, stare evropske države traži da prizna secesionizam na svojoj teritoriji, dok se istovremeno osuđuje secesionizam u drugim delovima sveta. 

Po mišljenju tih zapadnih sila, jedini opravdani secesionizam je onaj albanski na Кosovu, koji su oni podržali bombardujući Srbiju. Dolazak predstavnika tih država u Srbiju predstavlja još jedan pritisak na naš narod, ali i na predsednika Vučića, a sve kako bi opravdali i bombardovanje, i albanski secesionizam iza koga čvrsto stoje.

OGOLJENI ULTIMATUM "VELIKE PETORKE" Evo šta će zvaničnici tražiti od Vučića: Ili prihvatite, ili sankcije!

U ovim teškim okolnostima za naš narod i našu državu, najvažnije je da podržimo državno rukovodstvo i predsednika Aleksandra Vučića u odbrani Srbije i srpske suverene politike. Više nego ikada, potrebno nam je opšte nacionalno jedinstvo, jer je ono najveća snaga koju neće moći skršiti nikakve pretnje i pritisci.

Кada god smo u najvećim krizama bili jedinstveni, bez obzira na sve političke ili 
ideološke razlike, Srbi su bili pobednici. Ova teška vremena su prilika da tu veliku mudrost i zrelost naših predaka opet primenimo i pobedimo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading