KURTI ŽELI RAT U MARTU! Priština nastavlja provokacije samo s jednim ciljem
Foto: EPA/EPA

Kurti je više puta ponovio da se pitanje tzv. Kosova mora rešiti do marta i da više nema vremena za čekanje.

Kako Alo! saznaje od dobro obaveštenih izvora, Priština će pitanje registarskih tablica ponovo iskoristiti za napad na srpski narod i nastaviće da otima srpsku zemlju na severu i da na tim parcelama izgrađuje policijsko-vojne baze.

Analitičar Nedžmendin Spahiju upozorava da, ukoliko Beograd i Priština ne postignu konačan sporazum pre marta, postoji opasnost od rata i da će Zapad dozvoliti da do njega dođe.

- Rizik od rata između Kosova i Srbije nije izbegnut. Analizirajmo još jednom francusko-nemački plan koji SAD i EU uzimaju kao osnovu. To je kompromis u kojem će Srbija priznati Kosovo u zamenu za veću autonomiju kosovskih Srba od one koju predviđaju Ahtisarijev plan i ustav Kosova. Ali koliki će biti nivo ove autonomije, o tome se priča već 12 godina. Gde će se nagodba završiti, zavisi od situacije na terenu, pa rizikujemo da uđemo u rat jer svaka strana želi pokazati da dominira severom. Ako strane postignu kompromis pre marta, onda se može izbeći rat, ali ako Zapad vidi da strane ne idu tako daleko, pustiće ih da se sukobe - rekao je Spahiju.

Ovaj analitičar je dodao da SAD mogu napasti Beograd ukoliko Srbija uđe na tzv. Kosovo.

- Ako SAD vide da Srbija ne želi da se preda i odustane od Rusije, onda Amerikanci mogu dozvoliti Srbiji da napravi grešku ulaskom na Kosovo kako bi imali izgovor da nasilno napadnu Beograd. Ali ne znamo da li će se Beograd upustiti u takvu avanturu. Srbija ne prihvata francusko-nemački plan i verujem da će, ako ga ne prihvati, doći do rata - rekao je on.

KURTI ŽELI RAT U MARTU! Priština nastavlja provokacije samo s jednim ciljem

Alo

 

Kontraobaveštajac Ljuban Karan za Alo! kaže da zapadni mentori tzv. Kosova imaju isti cilj, ali da se samo metode razlikuju. On je istakao da Nemačka želi rešavanje kosovskog pitanja „sad i odmah“, čak i ako to uključuje sukobe na terenu.

- Nemačka forsira taj francusko-nemački plan, to je u stvari evropski plan. To podrazumeva da se pitanje tzv. Kosova odmah reši, pa čak i ako to znači sukob i rat. To odgovara Kurtiju, koji želi da napravi incidente i da u sve to uvuče srpski narod i da onda čeka reakciju Srbije. Njemu je u stvari cilj da Srbiju konfrotira sa KFOR i NATO i da sa sebe skine oznaku dželata i da tzv. Kosovo predstavi kao žrtvu -  rekao je Karan.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Ja

19.01.2023 07:28

Nemačka forsira taj francusko-nemački plan, to je u stvari evropski plan. To podrazumeva da se pitanje tzv. Kosova odmah reši, pa čak i ako to znači sukob i rat. To odgovara Kurtiju, koji želi da napravi incidente i da u sve to uvuče srpski narod i da onda čeka reakciju Srbije. Njemu je u stvari cilj da Srbiju konfrotira sa KFOR i NATO i da sa sebe skine oznaku dželata i da tzv. Kosovo predstavi kao žrtvu - rekao je Karan. Jeste tako !On zeli dok su nato i drugi tamo da gori da koristi tu mu priliku i da gori nemoze silom u tudjoj zemlji da stvara silom zlom lazima nezakonito illegalno da kurti opljacka tudje sto nikakvog prava nema to nijedna zemlja u svojoj zemlji ne dozvoljava nitice to srbija kosovo je vazeca priznata zemlja srbije uz UN sto se nesme prekrsiti niti crvenu liniju preci to je garant pravo srbije u njenoj zemlji i treba da se postuje medjunarodno pravo ne da se silom prekrsi to pravo niko nemaju jer jeste zlocin to niko nema pravo da silom u tudjoj zemlji da radi silom i zlom lazima svega prekrsenog nezakonito illegalno nepostujuci nista i sta god zeli nemoze silom da laze kurti kad svi znaju i vide sta silom i lazima u tudjoj zemlji radi nisu nikakva zrtva nego zlo sto ceo svet znaju o njima to svi mogu da vide takose u tudjim zemljama nesme i nemaju pravo da rade gde to ima !!!

Ja

19.01.2023 07:29

Privremene vlasti u Prištini, kojima rukovodi Aljbin Kurti, narednih nedelja izazvaće niz incidenata na severu KiM kako bi naterali srpski narod na reakciju, što bi im kasnije poslužilo za izazivanje sukoba širih razmera.

Ja

19.01.2023 07:32

Kurti je više puta ponovio da se pitanje tzv. Kosova mora rešiti do marta i da više nema vremena za čekanje. Nema tu sta da odluci kurti ako misli na rat to nece biti malo kako on to misli i da cese odma zavrsiti kako kurti silom zeli !!!

Ja

19.01.2023 07:34

Kako Alo! saznaje od dobro obaveštenih izvora, Priština će pitanje registarskih tablica ponovo iskoristiti za napad na srpski narod i nastaviće da otima srpsku zemlju na severu i da na tim parcelama izgrađuje policijsko-vojne baze.

Ja

19.01.2023 07:44

Rizik od rata između Kosova i Srbije nije izbegnut. Analizirajmo još jednom francusko-nemački plan koji SAD i EU uzimaju kao osnovu. To je kompromis u kojem će Srbija priznati Kosovo u zamenu za veću autonomiju kosovskih Srba od one koju predviđaju Ahtisarijev plan i ustav Kosova. Ali koliki će biti nivo ove autonomije, o tome se priča već 12 godina. Gde će se nagodba završiti, zavisi od situacije na terenu, pa rizikujemo da uđemo u rat jer svaka strana želi pokazati da dominira severom. Ako strane postignu kompromis pre marta, onda se može izbeći rat, ali ako Zapad vidi da strane ne idu tako daleko, pustiće ih da se sukobe - rekao je Spahiju. Ovaj analitičar je dodao da SAD mogu napasti Beograd ukoliko Srbija uđe na tzv. Kosovo. Srbija ima pravo da se od zla brani nemogu da silom zabrane srbiju of njenih prava da se id zla brani to treba i da radi srbija se silom napada fizicki ili politicki takose u tudjim zemljama nesme raditi nikakvog prava nemaju i da se silom svako zlo srbiji i naroodu cini gde to ima i da samo gledaju i da uzivaju !!! - Ako SAD vide da Srbija ne želi da se preda i odustane od Rusije, onda Amerikanci mogu dozvoliti Srbiji da napravi grešku ulaskom na Kosovo kako bi imali izgovor da nasilno napadnu Beograd. Ali ne znamo da li će se Beograd upustiti u takvu avanturu. Srbija ne prihvata francusko-nemački plan i verujem da će, ako ga ne prihvati, doći do rata - rekao je on. Nema zasto srbija da se preda srbija je bez nikakvog razloga silom napadnimuta bez nikakvog razloga i da se jos silom opljacka to se nece i nemoze dozvoliti nikakvog francuskog niti nemackog predloga se ne vazi srbiji u njenoj zemlji da jeste protiv medjunarodnog prava jeste nezakonito da se silom rradi u tudjoj zemlji sta god se zeli nemogu silom da rade odluce opljackaju silom tudje i sva prava srbije i naroda gde to ima !!!

Ja

19.01.2023 07:47

Kontraobaveštajac Ljuban Karan za Alo! kaže da zapadni mentori tzv. Kosova imaju isti cilj, ali da se samo metode razlikuju. On je istakao da Nemačka želi rešavanje kosovskog pitanja „sad i odmah“, čak i ako to uključuje sukobe na terenu. - Nemačka forsira taj francusko-nemački plan, to je u stvari evropski plan. To podrazumeva da se pitanje tzv. Kosova odmah reši, pa čak i ako to znači sukob i rat. To odgovara Kurtiju, koji želi da napravi incidente i da u sve to uvuče srpski narod i da onda čeka reakciju Srbije. Njemu je u stvari cilj da Srbiju konfrotira sa KFOR i NATO i da sa sebe skine oznaku dželata i da tzv. Kosovo predstavi kao žrtvu - rekao je Karan