Dramatične prognoze ruske novinske agencije RIA za 2023. – EKSPLODIRAĆE Kosovo i Bosna!
Alo!

 

Dramatične prognoze ruske novinske agencije RIA za 2023. – EKSPLODIRAĆE Kosovo i Bosna!

Alo!

 

 

Evropa je postala najvrelije mesto na svetu, u ovoj godini može da eksplodira ne samo Kosovo već i Bosna, piše ruska novinska agencija RIA Novosti u prognozi za 2023. Naši sagovornici pak tvrde da je ovakva procena isuviše dramatična i da je na sreću malo verovatno da će se ostvariti jer je srpskom narodu dosta sukoba i jer tuđe ratove više ne želi da vodi.  

Rusi navode i da će glavni događaj i u novoj godini ostati „neprijateljstva u Ukrajini i sve što je vezano za njihov tok“.

Miroslav Bjegović, profesor i stručnjak za bezbednost, komentarišući ovu prognozu za naš list kaže da izjave ruskih analitičara predstavljaju bezbednosni izazov i unose nemir na prostor KiM i BiH, tj. šire strah između Srba, Albanaca i Bošnjaka, kojima se u perspektivi sugeriše sukob.

Dramatične prognoze ruske novinske agencije RIA za 2023. – EKSPLODIRAĆE Kosovo i Bosna!

Alo

 

 

- Smatram da je upravo ovim narodima i prostorima dosta sukoba jer su to narodi koji dele istu sudbinu i životni prostor te da moraju biti svesni da je njihova budućnost poprilično isprepletena i zajednička te da treba da se oslanjaju na sebe i da pošalju zajedničku poruku svim velikim svetskim dušebrižnicima da brinu o sebi i da male narode i države ostave na miru. Za razliku od ovih koji propagiraju sukobe, Srbija se istinski zalaže za mir i stabilnost u regionu, za saradnju i otvorene granice i svima pruža ruku prijateljstva i pomoći. Smatram da je svima jasno kako izgleda kada se strani faktor umeša bilo gde na svetu jer on dokazano živi na račun malih i slabih... - navodi on.

Slično misli i analitičar Dejan Miletić.

Dramatične prognoze ruske novinske agencije RIA za 2023. – EKSPLODIRAĆE Kosovo i Bosna!

Alo

 

 

- Ova prognoza je više spisak želja ruskih analitičara nego što je objektivna procena. Posebno mi prizivanje rata u BiH bode oči, imajući u vidu želju našeg naroda da radi na očuvanju mira i stvaranju uslova za dalji razvoj. Za realizaciju naših strateških nacionalnih planova, potrebna je regionalna stabilnost uz stalno jačanje saradnje na Zapadnom Balkanu. U svakom slučaju, ova analiza ukazuje na namere Rusije da stimuliše još neki konflikt u Evropi. Verujem da srpski narod neće više voditi tuđe ratove - zaključuje Miletić.

 

 Karanović: Ako Zapad ne obuzda Kurtija, nažalost, moguće je

Istoričar Ognjen Karanović kaže da pre možemo da očekujemo eskalaciju sukoba na Bliskom istoku, takođe i na relaciji Zapad-Iran. On, međutim, ne isključuje ni mogućnost da imamo sukobe i na KiM ukoliko Zapad ne urazumi Kurtija.

- Na Kosmetu ili u BiH ne očekujem sukobe širih oružanih razmera, ali svakako možemo da očekujemo novi talas tenzija. Nesumnjivo, ukoliko politički Zapad ne obuzda i ne smeni Aljbina Kurtija, njegov šablon političkih pritisaka uz pomoć nasilja, nažalost, mogao bi da izazove i sukobe širih razmera, ali negujem nadu da na političkom Zapadu postoji još dovoljno razuma da tog ludaka konačno sklone s političke scene. Kažem, samo se nadam, ali istovremeno ne verujem.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (10)

Loading
Jastreb

04.01.2023 07:27

Neki naši buzdovani ovde smatraju rusko predvidjanje za budalaštinu. Jadnici pojma nemaju to su one baba žvake koje svaki dan lupetaju po svim televizijama. Ako sve ovo nije tačno zašto NATO I ZAPAD šiptarima prave vojsku, naoružavaju je iz zemalja NATO pakta, obučavaju im oficire, sa njima učestvoju na vojnim vežbama??? Zašto??? BUZDOVANI PITAJTE ONE PAMETNE JEL STE STVARNO GLUPAVI I AMA BAŠ NIŠTA NEZNATE!!! A i muslimani u bosni takodje imaju podršku NATO PAKTA i ko je tu budala???

Vejo

04.01.2023 07:47

Jedan čovek im je sve dao.Nema potrebe za nasiljem.Uvei je Šiptarske bande na sever gde se i danas nalaze Sve su to njegove pobede,koje mi slavimo.U stvarnosti to su vrlo teški porazi.

Bane

04.01.2023 08:00

Da su pametni, da niko ne ratuje, neka evropa sama ratuje ako joj je do rata.

Ja

04.01.2023 08:05

Smatram da je upravo ovim narodima i prostorima dosta sukoba jer su to narodi koji dele istu sudbinu i životni prostor te da moraju biti svesni da je njihova budućnost poprilično isprepletena i zajednička te da treba da se oslanjaju na sebe i da pošalju zajedničku poruku svim velikim svetskim dušebrižnicima da brinu o sebi i da male narode i države ostave na miru. Za razliku od ovih koji propagiraju sukobe, Srbija se istinski zalaže za mir i stabilnost u regionu, za saradnju i otvorene granice i svima pruža ruku prijateljstva i pomoći. Smatram da je svima jasno kako izgleda kada se strani faktor umeša bilo gde na svetu jer on dokazano živi na račun malih i slabih... - navodi on. Jeste tako! to svi vide da se srbija zalaze za mir i stabilnost istinski i svima pruzi ruku prijateljstva !!!

Ja

04.01.2023 08:09

Istoričar Ognjen Karanović kaže da pre možemo da očekujemo eskalaciju sukoba na Bliskom istoku, takođe i na relaciji Zapad-Iran. On, međutim, ne isključuje ni mogućnost da imamo sukobe i na KiM ukoliko Zapad ne urazumi Kurtija. Jeste tako ! kurti nema pravo da silom zlocinom lazima illegalno nezakonito silom sam sebi to pravo daje sto nema u tudjoj zemlji i da radi silom i zlocinom sta god zeli to pravo nema i trebali i trebaju da zaustave sad zlo sto sami vide i da nebude kasno ! - Na Kosmetu ili u BiH ne očekujem sukobe širih oružanih razmera, ali svakako možemo da očekujemo novi talas tenzija. Nesumnjivo, ukoliko politički Zapad ne obuzda i ne smeni Aljbina Kurtija, njegov šablon političkih pritisaka uz pomoć nasilja, nažalost, mogao bi da izazove i sukobe širih razmera, ali negujem nadu da na političkom Zapadu postoji još dovoljno razuma da tog ludaka konačno sklone s političke scene. Kažem, samo se nadam, ali istovremeno ne verujem. !!!

Ja

04.01.2023 08:16

Evropa je postala najvrelije mesto na svetu, u ovoj godini može da eksplodira ne samo Kosovo već i Bosna, piše ruska novinska agencija RIA Novosti u prognozi za 2023. Naši sagovornici pak tvrde da je ovakva procena isuviše dramatična i da je na sreću malo verovatno da će se ostvariti jer je srpskom narodu dosta sukoba i jer tuđe ratove više ne želi da vodi. Rusi navode i da će glavni događaj i u novoj godini ostati „neprijateljstva u Ukrajini i sve što je vezano za njihov tok“. Sto nije trebalo da se tamo mesaju i da stvaraju od jednog naroda i iste nacije neprijatelje to je najgore da se vidi i sto se nemoze videti !!!

Ja

04.01.2023 08:18

Dramatične prognoze ruske novinske agencije RIA za 2023. – EKSPLODIRAĆE Kosovo i Bosna!

cova

04.01.2023 10:54

Rusima bi svakako odgovaralo, pa potpiruju koliko mogu.