RASIM LJAJIĆ ZA ALO! PROKOMENTARISAO NOVU VEĆINU U BNV: Mi smo cilj ostvarili kada smo pobedili!
Rasim Ljajić - Alo! - Dejan Briza

SPP i SDA su u nedelju potpisale sporazum o formiranju većine u novom sazivu BNV-a, a nova predsednica je Misala Pramenković iz redova SPP-a.

Rasim Ljajić, lider SDPS-a, za Alo! je prokomentarisao novoformirani savez i poručio da je njegova stranka ostvarila cilj time što je osvojila najviše glasova na nedavnim izborima.

- Posle izbora dve stvari su bile odlučujuće za ovakav scenario i ovaj novi saziv. Prvo, matematika, a drugo mržnja prema meni lično i SDP-u, pre svih od strane Ugljanina. U političkim smislu ovo je za nas pozitivan razvoj događaja, jer smo samo danas učlanili 17 dosadašnjih članova SDA - poručio je juče Ljajić za naš list.

RASIM LJAJIĆ ZA ALO! PROKOMENTARISAO NOVU VEĆINU U BNV: Mi smo cilj ostvarili kada smo pobedili!

Foto: ALO/Aleksandar Nalbantjan

 

Husein Memić, nosilac liste Sandžačke demokratske partije koja u BNV ima 12 većnika, poručio je da će oni biti civilizovana i konstruktivna opozicija koja će podržati sve što bude dobro.

On je na sednici tog nacionalnog saveta rekao da su imali intenzivne razgovore sa predstavnicima SPP i SDA Sandžaka, ali da nisu uspeli da se dogovore.

- Nastavićemo da vodimo kulturu dijaloga, da mirimo narod. Mi nismo u obraćanjima, iako smo bili napadnuti, odgovarali, ni SPP ni SDA Sandžaka. Bićemo konstruktivna opozicija, imamo mnogo toga zajedničkog, prvi smo zagovarali jedinstvenu Islamsku zajednicu, a bez SDP-a nema jedinstvene Islamske zajednice - poručio je Memić i istakao da jedinstvena IZ mora da bude prioritet rada BNV-a.

- Ne želim da ovo Veće nastavi kontinuitet. Ovde treba da pričamo o kulturi, jeziku, informisanju, a ne o politici. Neka vam je sa srećom i u nama ćete imati konstruktivnu opoziciju - rekao je Memić i unapred čestitao Misali Pramenković izbor za predsednicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading