ŽESTOK ODGOVOR ANE BRNABIĆ ESKOBARU "Preuzeo je ulogu Saveta bezbednosti i poništio Rezoluciju 1244"
Tanjug Vladimir Sporcic

Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je na izjavu Gabrijela Eskobara da se protivi vraćanju srpske vojske na Kosovo i Metohiju.

– Vidim da je moj prijatelj Gejb Eskobar još jedan političar koji je nepokolebljivo protiv važećih rezolucija Saveta bezbednosti. Preuzeo je ulogu Saveta bezbednosti i jednoglasno svojom glasom, uz MIP Nemačke i ministarku tišine fon Kramon, poznate i kao izvestilac EP za Kosovo*, poništio je Rezoluciju 1244 SBUN – izjavila je Ana Brnabić.

 

 

Nema potrebe da UN organizuju sednice Saveta bezbednosti, kao mera uštede, ova Trojka će od sada odlučivati o svim globalnim pitanjima, navodi ona.

- Jedno pitanje ako mogu (uz dužno izvinjenje ovim Velikim Vođama) – da li Rezolucija SB UN 1244 više ne važi (jer vam se ne sviđa, a samim tim i koga briga za to), i ako Briselski sporazum ne postoji ( kako kaže Kurti, a vi, Veliki Vođe, nikada niste poricali njegove reči) i ako Vašingtonski sporazum nije ništa drugo nego prošlost (jednostavno više nije u modi), a Povelja UN ne važi za Srbiju (jer, opet, vi, veliki vođe, mislite da nije potrebna) – onda u skladu sa kojim sporazumom/rezolucijom/principom treba da postupamo?

Ili samo treba da pratimo horoskop da bismo pogodili vaše želje i pomogli da se sačuva mir u svetu? Zahvaljujem vam na izdvojenom vremenu – mogu samo da zamislim koliko je zauzeto da se upravlja svetom umesto UN… – navela je Brnabić na Tviteru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
dedwxw

13.12.2022 21:39

klasika, nista novo, medjunardno pravo se tumaci kako zapadu odgovara... GAZI PUTINE, GAZI ZAPADNE MAFIJASE

Stršljen

14.12.2022 06:38

Ana pa jel postoji još uvek UN? Ja koliko vidim već 30 godina oni odlučuju i u ime UN i svoje i celog sveta, svi ostali samo slušaju i izvršavaju. Tunjavi i kukavice ne smeju da im stanu na senku. Ajd za ove male razumem, ali ovi "veliki" Rusija, Kina... su manji od najmanjih.

KKK

14.12.2022 09:31

BRAVO ANA!!!! Sablja ti je ostra i skidaj im glave! Postavi im pitanje : dali OUN i Savet bezbednosti uopste tdeba da postoje.!?