MINISTAR TOMISLAV MOMIROVIĆ PORUČIO: Rakija je nacionalni brend, poreklo i kvalitet moraju da se štite
Tomislav Momirović - Ognjen Radošević

On je naglasio kako je naša obaveza da štitimo kvalitet rakije, jer je ona naš nacionalni proizvod koji je UNESKO uvrstio na svoju Listu svetske kulturne nematerijalne baštine.

- Moramo da uložimo jako puno energije kako bi pospešili proizvodnju i zajednički sa proizvođačima radili na podizanju kvaliteta rakija proizvedenih u Srbiji. Da bismo to postigli moramo zajednički snagama da radimo na uređenju tržišta, kako bi zaštitili potrošače i kako bi građani imali bezbedan i kvalitetan proizvod. Šljivovica nije običan proizvod, to je sasvim sigurno najveći brend u hrani i piću koji naša država ima i naša je dužnost da zaštitimo potrošače i zaštitimo rakiju kao nacionalni brend Srbije - istakao je ministar.

Navodi se da je na sastanku ministra i predstavnika Saveza proizvođača rakije zaključeno da Srbija ima dobar i moderan Zakon o jakim alkoholnim pićima, ali i evidentan problem, jer veliki broj ljudi nije upoznat sa zakonskim regulativama koje im omogućavaju da posluju u legalnim tokovima.

Momirović je upozorio sve potrošače da proizvedena rakija, bez oznake porekla, zdravstvene kontrole i naplate poreza i akcize, nije bezbedan proizvod, navodi se u saopštenju. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading