"SRBIJA IMA PRAVO DA RASPOREDI VOJSKU NA KOSOVU!" Vesić o Vučićevom obraćanju naciji: Pokazao je zrelost, odgovornost i odlučnost da čuva mir i stabilnost!
Printscreen

Vesić je u svojoj objavi komentarisao večerašnje obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića oa aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

- Pred nama su teški dani i noći za srpski narod na Kosovu i Metohiji ali i za celu Republiku Srbiju. 

Teror Aljbina Kurtija i privremenih vlasti na Kosovu se nastavlja, "kosovske" specijalne snage hapse nevine Srbe, oklopnim vozilima upadaju u dvorišta vrtića na severu Kosova, sa prstom na obaraču zaplenjuju privatnu imovinu i uništavaju živote srpskih porodica koje žive pošteno od svog rada. 

Ostavite svoj komentar na Viber kanalu Živela Srbija!

U ovoj situaciji Srbija mora, kao i do sada, da se ponaša racionalno i odgovorno, jer mi smo ozbiljna, međunarodno priznata država, a ne lutajući provizorijum kao što je lažna država Kosovo gde ne važi međunarodno pravo i gde političari kao što je Kurti mogu da se ponašaju destruktivno kao nenavođeni projektili. A često se ti projektili kao bumerang vrate upravo onima koji ih lansiraju.

Predsednik Aleksandar Vučić je večeras pokazao zrelost, odgovornost i odlučnost da čuva mir i stabilnost, ali i živote svih Srba na Kosovu i Metohiji. 
Tako i treba tumačiti najavu predsednika Vučića da će Srbija zvanično od KFOR-a zatražiti da se na Kosovu i Metohiji rasporedi 1000 pripadnika srpske vojske i policije čiji je zadatak da osiguraju bezbednost Srba i njihove imovine na Kosovu. 

Srbija na to ima pravo po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i mi ćemo na poštovanju tog prava insistirati, čvrsto rešeni da zaštitimo živote naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji. 

Koliko je predsednik Vučić odlučan u nameri da zaštiti živote Srba na KiM, govori činjenica da je on prvi predsednik Republike Srbije koji je za protekle 23 godine, koliko je na snazi Rezolucija 1244, aktivirao odredbu o raspoređivanju srpskih bezbednosnih snaga na Kosovu i Metohiji. 

Srbija je do sada nebrojeno puta pokazala svetu da je posvećena miru i stabilnosti, ali imamo svoje crvene linije preko kojih nikome, bez obzira kakva sila stoji iza njih, nećemo dozvoliti da preće. 

Ne ugrožavajte živote Srba i ne približavajte se našim crvenim linijama, jer će Srbija, kao ozbiljna i snažna država, morati da reaguje onako kako bi reagovale sve ozbiljne zemlje kada je njihovo stanovništvo ugroženo.
Na kraju, poručujem našim sunarodnicima na Kosovu, ne strahujte, ostanite čvrsti i pribrani, predsednik Vučić i zvanični Beograd stoje uz vas i nikada vas neće napustiti! - napisao je Vesić.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Branislav

10.12.2022 22:13

Srbija će samo da ispoštuje ono što je doneseno u ozbiljnoj svetskoj organizaciji zvana UN.

Ja

16.12.2022 08:51

"SRBIJA IMA PRAVO DA RASPOREDI VOJSKU NA KOSOVU!" Vesić o Vučićevom obraćanju naciji: Pokazao je zrelost, odgovornost i odlučnost da čuva mir i stabilnost! Jeste tako !!