TEPIĆ: Priznanje Kosova i njegovo članstvo u UN ne može biti tema nikakvih pregovora
Printscreen

Povodom medijskih napisa da su juče u Beču na samitu socijaldemokrata Evrope potpisali podršku kandidaturi Kosova za članstvo u Evropsku uniju, Marinika Tepić - SSP i Nenad Novaković - DS, održali su konferenciju za štampu i obavestili  javnost da su se zvaničnim dopisom organizatorima ogradili od teksta te Deklaracije u koji je naknadno pridodata rečenica podrške Kosovu za članstvo u EU.

Marinika Tepić je prezentovala prvobitnu verziju deklaracije sa kojom se saglasila i u kojoj se Kosovo pominje samo kroz zahtev za viznu liberalizaciju i apsolutno ni reč više od toga.

- Međutim, na samom potpisivanju postavljen je drastično izmenjeni tekst kojem smo pristupili i potpisali ga, uvereni da nisu izvršene nikakve promene, a kamoli ovako drastične, dodala je Tepićeva i pokazala obe verzije teksta.

- S obzirom da smo se i zvanično ogradili od tog dela Deklaracije i da ne možemo stajati uz bilo kakvu podršku Prištini za njihov prijem u članstvo EU, podvlačim da je naša politika nepromenjena po pitanju statusa Kosova i Metohije, da se Stranka slobode i pravde protivi nezavisnosti KiM i da, kao što smo nebrojeno puta rekli, priznanje Kosova i njegovo članstvo u UN ne može biti tema nikakvih pregovora, rekla je Tepićeva.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (2)

Loading
Ja

09.12.2022 18:25

Marinika Tepić je prezentovala prvobitnu verziju deklaracije sa kojom se saglasila i u kojoj se Kosovo pominje samo kroz zahtev za viznu liberalizaciju i apsolutno ni reč više od toga. Sta ne zeli kosovo silom ali nena pravo to se nemoze silom u tudjoj zemlji raditi sta god se zeli gde to ima nemaju pravo za nista to svi znaju i da silom nemaju pravo da u tudjoj zemlji odluce !!!

Ja

09.12.2022 18:27

Međutim, na samom potpisivanju postavljen je drastično izmenjeni tekst kojem smo pristupili i potpisali ga, uvereni da nisu izvršene nikakve promene, a kamoli ovako drastične, dodala je Tepićeva i pokazala obe verzije teksta.