Slavko Cvetković na čelu PUPS - Solidarnost i pravda u Ćupriji – čovek od velikog ugleda i sjajnih izbornih rezultata (FOTO)
Foto: PUPS - Solidarnost i pravda

Izborna skupština Opštinskog odbora PUPS - Solidarnost i pravda Ćuprija održana je danas u prisustvu delegata svih mesnih odbora i brojnih gostiju. Po četvrti put za predsednika ovog Opštinskog odbora izabran je Slavko Cvetković.

SIGURNA UZDANICA Radomir Milenković na čelu novosadskog PUPS - Solidarnost i pravda

„Ćuprija i Pomoravlje umeju da prepoznaju čestite i odgovorne ljude. Zato smo i uspevali da na lokalnim izborima samostalno ostvarimo izuzetno dobre rezultate. Na izborima od 2016. osvojili smo 11,8 procenata pa sve do poslednjih izbora 2020. godine kada smo imali 7,4 odsto. Naša posvećenost penzionerima i poljoprivrednicima u okolnim selima je dobro poznata i podržana od velikog broja građana. Nastojaćemo da ostanemo konstruktivan, odgovoran i prepoznatljiv politički akter lokalne samouprave. Sve dobro i korisno za građane Ćuprije i okolnih sela uvek će imati našu punu podršku “ izjavio je Cvetković.

Predsednik Izvršnog odbora PUPS - Solidarnost i pravda Ilo Mihajlovski naveo je dosadašnje rezultate rada ali i programske ciljeve ove partije za naredni period, a koji su usmereni na sve tri grupacije u fokusu PUPS - Solidarnost i pravda – penzionere, poljoprivrednike i proletere.
Naveo je da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda – poznat kao Tri P, kome je punu podršku dao predsednik Republike Aleksandar Vučić, a čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega. 

Prioritet PUPS – Solidarnost i pravda ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nužnu sigurnost poljoprivrednicima, ali i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.

Slavko Cvetković na čelu PUPS - Solidarnost i pravda u Ćupriji – čovek od velikog ugleda i sjajnih izbornih rezultata (FOTO)

PUPS Solidarnost i pravda

 

Nastavlja se i zalaganje za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije već data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obrađuju.

Mihajlovski je ponovio da se PUPS - Solidarnost i pravda snažno zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija u iznosu ne manjem od 100 evra. Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena sa sela i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Zalaganje za zaposlene nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u zemljama iz kojih te kompanije dolaze, pre svega kroz korporativne ugovore, ali i participiranje u dobiti preduzeća.

Za potpredsednike ovog gradskog odbora PUPS - Solidarnost i pravda danas su izabrani Anika Ristić, Zoran Zdravković i Dragan Jovanović. Na istoj sednici izabrano je devet članova stalnog sastava Gradskog odbora, Nadzorni odbor i Disciplinska komisija.

Izbornoj skupštini prisustvovali su i predsednica opštinskog odbora Rekovac Radoslavka Radovanović, predsednik opštinskog odbora Despotovac Dragan Stojanović i poverenik Gradskog odbora Jagodina Aleksandar Denić.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading