ZA TO VAM NE TREBA FAKULTET, SAMO SREDNJA ŠKOLA Siniša Mali udario Grbovića u najbolniju tačku, žestoka debata u Narodnoj skupštini
Foto: Alo!/Vladimir Marković

Tom prilikom je istakao da je za dve godine kumulativni rast penzija iznosio 29 odsto, dok je rast inflacije u te dve godine 24 odsto. On je dodao da to znači da postoji i realan rast penzija, odnosno povećanje kvaliteta života najstarijih sugrađana.

Kako je potpredsednik Vlade tom prilikom objasnio, do tih iznosa se dolazi množenjem, na šta je Pavle Grbović odgovorio da mu nije jasno šta se tu množi i da je tačno da nije studirao ekonomiju, ali da jeste Pravni fakultet, na kome je imao neke ekonomske predmete.

Mali je zatim replicirao rekavši da mu za tu računicu ne treba fakultet, već srednja škola, s obzirom na to da kada je reč o kumulativnom povećanju, te da se upravo koristi  računska operacija množenje.

Potpredsednik Vlade je objasnio da se do kumulativnog rasta penzija od 28,9% dolazi tako što se 5,5% (povećanje od 1.januara 2022. godine) pomnoži sa 9% (povećanje od 1.novembra 2022.) i sa 12,1%, što će biti povećanje od 1.januara 2023. godine.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading