ALO! SAZNAJE Svi "psi rata" biće zabranjeni u Srbiji
Privatna arhiva

Podsećamo, ruska paravojna grupa Vagner, čiji je vođa Jevgenij Prigožin, ruski biznismen i bliski saradnik predsednika Rusije Vladimira Putina, objavila je na Telegram kanalu da je u Srbiji formiran njihov rezidentni kulturno-informativni centar prijateljstva i saradnje „Orly“ (Orlovi).

"Vagnerovci" učestvuju u borbama na ukrajinskom ratištu i više puta su optuživani za ekstremističke stavove, kao i za vrbovanje vojnika iz različitih država širom sveta.

Prema našim saznanjima, delovanje ove i svih sličnih grupacija biće i zvanično zabranjeno na teritoriji Srbije.

Podsećamo, državljani Srbije koji učestvuju u ratovima i oružanim sukobima u drugim državama ili za odlazak organizuju i vrbuju građane Srbije suočiće se s kaznom zatvora od šest meseci do 10 godina.

Vrbovanje, podsticanje ili organizovanje drugih osoba da počine ova krivična dela, organizuju grupu, sprovode obuku, osiguravaju opremu ili omogućuju logistiku i financijsku potporu ili finansiranje tih krivičnih dela kazna je od dve do 10 godina zatvora, a ove odredbe važe i za strane državljane koji ta krivična dela počine na teritoriju Srbije, u skladu sa dopunama Krivičnog zakona RS koje su donete još 2014. godine.

To je još jedan od dokaza nesvrstavanja naše zemlje na bilo čiju stranu u bilo kom ratu, jer Srbija vodi računa o sebi i svojim građanima, poštujuci sve druge.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Vule

07.12.2022 18:37

Sve je to uredu ali šta ćemo sa onim što idu u Legiju Stranaca , i oni ratuju za nečije interese po svetu . Ako je zabranjeno onda neka bude zabranjeno svima podjednako .

Ljubiša

07.12.2022 22:30

Biće zabranjeni dok Kurti ne napravi neku glupost a posle će naši da ih mole za pomoć, jer se naši "junaci" depiliraju.