POGAĐAMO I DANJU I NOĆU Predsednik prezadovoljan onim što je video na vojnoj vežbi u Nikincima
Alo

 

Šef države poručio je da su svi videli kako deluju bespilotne letelice i robotizovane mašine, te da je zadovoljan jer je mislio da smo u većem zaostatku. 

- Videli ste nešto što niste mogli da vidite u našoj zemlji do sada. Prvi put na delu Obada, Vrabac i Pegaz, koji je navodio naše Orlove, a oni nepogrešivo pogodili svoje ciljeve.

Alo

 

 

Predsednik je rekao da naša zemlja pokušava i sa privatnim sektorom da razvija bespilotne letelice i drugo oružje.

- Videli ste malog Miloša kako je jednokratnim, raketnim bacačima zoljama sve pogodio. Dobro je da to sve vidimo jer moramo brzo da radimo, da napredujemo, važno je da u svakom trenutku zemlju zašitimo i sačuvamo - istakao je on.

Alo

 

 

Vučić je kazao da će UTVA morati da pravi bespilotne letelice i da se nada da će od aprila krenuti serijska proizvodnja.

- Naručili smo mnogo dronova kamikaza i počinjemo sada da ih pravimo. Verujem da ćemo sa privatnim sektorom moći da, ako se sve to utegne i popravi, napravimo dobru saradnju i dobar posao za našu vojsku - zaključio je on. Vežbi su prisustvovali i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

Posebne pohvale za Pasars

 

Predsednik je posebno govorio o Pasarsu, sistemu koji je pobrao sve pohvale.

- Za Pasars sam molio osam ili devet godina. Video sam da je i egipatski predsednik general Abdel Fatah el Sisi, kada je obilazio prikaz naoružanja, rekao da mu je bio veoma važan Pasars. Strašno oružje - protivoklopno, protivvazuplohovno i protivpešadijsko - naglasio je Vučić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading