Premijerka Brnabić predstavila direktorki USAID za Evropu prioritete reformske agende Vlade
Tanjug/Sava Radovanović

Brnabić je predstavila prioritete reformske agende Vlade Srbije, dok je Meki istakla posvećenost USAID u nameri da nastavi da pruža podršku naporima Srbije u jačanju demokratskih institucija i podsticanja ekonomskog rasta predvođenog privatnim sektorom, saopštila je Vlada Srbije.

Tokom razgovora Brnabić i Meki, posebno su se osvrnule na energetski sektor, njegovu održivost, stabilnost i nezavisnost, energetsku diversifikaciju, kao i zaštitu životne sredine, kako bi se obezbedile sve energetske potrebe Srbije.

Premijerka je informisala Meki o napretku naše zemlje u podršci tehnološkom preduzetništvu, što vodi Srbiju ka cilju da postane još snažniji centar u oblasti inovacija koji ima potencijal za otvaranje novih radnih mesta za mlade.

"SRAM VAS BILO - I DVERI I DANAS!" Premijerka Brnabić stala u odbranu žena i parova u Srbiji koji čekaju da postanu roditelji

Na sastanku se razgovaralo o podršci USAID-a ovim naporima kroz aktivnosti u projektima “Preduzmi ideju” i “Srbija inovira” koje rade na okupljanju relevantnih strana kako bi se stvorio jak sistem koji podržava inovacije u našoj zemlji.

Druga oblast partnerstva o kojoj se razgovaralo bila je podrška USAID-a Vladinoj agendi za nastavak usklađivanja demokratskih institucija Srbije sa standardima Evropske unije. Namera USAID-a je da u narednim godinama, usmerava i projekte kojima će biti obezbeđena podrška reformama.

„Tokom 21-godišnjeg partnerstva, Sjedinjene Američke Države su uložile više od 1 milijarde dolara u razvoj Srbije, a programi USAID-a čine oko 75 odsto te investicije. Čvrsto verujem da je najbolja moguća budućnost Srbije u EU, a USAID će nastaviti da pomaže Vladi da usvoji neophodne reforme i krene dalje tim putem“, rekla je Meki.

Sastanku je prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

Komentari (0)

Loading