HVALA ZA SVU PODRŠKU TOKOM PANDEMIJE KOVID-19 Premijerka se zahvalila Dr. Vang Jianu iz BGI-a
Alo

Ana Brnabić zahvalila je na pomoći koju je ova kineska kompanija pružila prilikom otvaranja Centra za sekvenciranje genoma i bioinformatiku, kao i na pomoći pri otvaranju dve laboratorije "Vatreno oko", koje su bile od velikog značaja u borbi protiv koronavirusa.

- Bilo mi je veliko zadovoljstvo da poželim dobrodošlicu Dr. Vang Jianu iz BGI-a u Srbiju. Zahvalila sam mu se za svu njihovu podršku tokom pandemije virusa COVID-19, pre svega u vidu dve laboratorije „Vatreno oko“ koje su nam pomogle da sačuvamo mnoge živote. Srećna sam što sada mogu da najavim početak naše saradnje u oblasti istraživanja i razvoja u biotehnologiji i najnaprednijoj medicinskoj dijagnostici - poručila je premijerka. 

Podsećamo da je govoreći o saradnji sa BGI group, predsednica vlade istakla da će sledeće godine započeti izgradnja BIO4 kampusa za biomedicinu, biotehnologiju, bioinformatiku i biodiverzitet, koji će biti jedan od prvih takvih centara u ovom delu Evrope.

Dodala je da je, u tom smislu, od velike važnosti za Srbiju prenošenje iskustava i znanja i saradnja sa jednom od najznačajnijih kompanija u svetu u ovim oblastima.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading