NOVA POVEĆANJA PLATA I PENZIJA Ana Brnabić obradovala građane, od 1. januara znatno veća primanja
Tanjug/Slobodan Miljević

Brnabić je gostujući na Prvoj poručila da smo bez ikakvih najava restrikcije ušli bezbedni u ovu tešku zimu, kontinuiranim rastom plata, penzija i minimalca.

- Kontinuirani rast plate, penzije i minimalca smo ostvarili tako što smo preuzeli na sebe, odnosno da se plaća iz budžeta, podigli smo neoporezivi deo dohodka, na taj način smo smanjili porez i taj trošak preuzeli na sebe - istakla je Brnabić.


Ona je pričala i o situaciji sa Rusijom i uvođenjem sankcija, navodeći da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predvideo još u februaru situaciju koja se trenutno dešava, te je zaključak Saveta za bezbednost Srbije ostao neizmenjen već devet meseci.

- Kada je u pitanju uvođenje sankcija Rusiji, najteži pritisci su bili da će povući sve investitore iz Srbije, što smo mi uspeli da odbranimo, a smatram da su strani investitori došli jer im treba stabilnost u smisli da ne skaču cene energenata - poručila je Brnabić.

Stabilnost Srbije, kako je rekla Brnabić, ogleda se u tome da imamo najjeftiniji gas, dok je jedino za industriju jeftiniji u Mađarskoj, a kada je reč o električnoj energiji, jeftinije za industriju su Crna Gora i Bosna i Hercegovina.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Gaga

13.11.2022 16:17

Drzava brine za svoje gradjane i za njihov životni standard.Veliko bravo za rukovodstvo Srbije.

Jelena Dunavka

14.11.2022 11:41

@Gaga - Vidi se da brine. Vidite samo koliko su nam porasle plate u 2022. A tek koliko ce sigurno da povecaju kod mene u firmi, govori da smo zaista zbrinuti

Vanja

13.11.2022 21:22

Za velike penzije i plate ovo je veliko povecamje.A za male plate i penzije ovo nije nista.Nazalost ovih drugih je mnogo vise nego prvih

darezare1970

14.11.2022 07:05

Na mesec dana javljaju jednu te istu vest. Valjda da narod ne zaboravi i stalno bude u stanju radosti.

Zaposlena

14.11.2022 07:14

Ono sto mene zanima jeste hoce li neto plata porasti? Ili cu ja i dalje da dobijam 42000din a na papiru bruto pise 54k?

Иван

14.11.2022 08:39

Ма браво, почните да причате да је инфлација 2% или још нижа, тако ће ово бедно повећање деловати још озбиљније.