NEMCI UKINULI HRVATE! Berlin hitno reagova zbog ustaštva!
Foto: EPA/ANTONIO BAT

Odluku o zabrani emitovanja programa je donelo Veće za elektronske medije (VEM), a nakon što CROTV HD - Televizija hrvatske dijaspore nije dostavila zatražene snimke emitovanog programa.

Snimci emitovanog programa su zatraženi od ove televizije na osnovu dobijenih pritužbi građana zbog emitovanja ustaških pesama.

"Agencija za elektronske medije (AEM) je primila pritužbu građana u kojoj se navodi sporni program. AEM je zatražio snimke da bi mogao da utvrdi da li se radi zaista o kršenju Zakona o elektronskim medijima. Međutim, na službeni upit Veća, pružalac ih nije dostavio", rečeno je Hini iz AEM-a.

Dodaje se da je, s obzirom na navedeno, utvrđeno da pružalac medijske usluge više ne ispunjava tehničke uslove prenosa audiovizualnog i/ili radijskog programa.

Pojašnjavaju da se ovo odnosi samo na emitovanje televizijskog program.

CRO TV HD - Televizija hrvatske dijaspore puni je naziv ovog medija, koji usluge pruža putem satelita, kabla, interneta i drugim dozvoljenom oblicima prenosa, čiji je vlasnik Dario Kozjak.

Sedište firme je u nemačkom gradu Hanauu, a osim televizijskog programa na internetu program emituje i na Hrvatskom radiju Frankfurt.

Na službenim stranicama CROTV HD-a navodi se da njihova ''''koncesija za iPTV kabl satelitsku distribuciju važi 10 godina od 17. juna 2021.'''' kao i da ju je izdala Agencija za elektronske medije Zagreb.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading