"SKANDAL ŠTO SE NIKO IZ OPOZICIJE NIJE IZVINIO" Mirković: Borba protiv kriminala razlog za pripremu atentata na Vučića
Facebook/Goran Vesić

Pripadnici tog klana su, kako je naveo, želili da dođe do promene vlasti, kako bi došli neki njima pogodniji.

"Skandalozno je što od juče niko od predstavnika opozicije nije uputio izvinjenje za sve neistine, relativizaciju i sprdnju koju su pravili na temu atentata, kao i to što su ostali nemi i pojedini mediji pod njihovom kontrolom, koji su išli toliko daleko da su čak pravili tesktove i emisije u kojima su ismevali ovako bitnu temu", rekao je Mirković.

On je mišljenja, da opasnost nije prošla, jer su nalogodavci još uvek na slobodi.

"Zato pozivam nadležne institucije da učine sve što je u njihovoj moći kako ovaj kriminalni klan ne bi ispunio svoje bolesne namere. Posebno zabrinjava što politički lešinari u našoj zemlji priželjkuju ovakav scenario i to ne kriju, jer su i sami svesni da rezultate koje ima Aleksandar Vučić nikada neće moći da pobede. U narednom periodu mora se obratiti pažnja i na taj aspekt, jer jaka, samostalna i nezavisna Srbija, koju je svojom politikom stvorio Vučić, smeta mnogima i spolja ali i iznutra", rekao je Mirković, a saopštila Služba za informisanje Gradskog odbora Srpske napredne stranke.

Okrivljeni svedok Srđan Lalić rekao je juče u nastavku suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Specijalnom sudu u Beogradu da su pripadnici te grupe, kao najveću pretnju videli predsednika Aleksandra Vučića, čiju likvidaciju su i planirali.

Lalić je ispričao sudu da je od ostalih pripadnika grupe čuo da je Radoje Zvicer, vođa Kavačkog klana, čiji je ogranak činila grupa Belivuk-Miljković, poslao pet miliona evra kako bi se svgnula aktuelna vlast u Srbiji i postavila neka koja bi radila u korist klana.

Pripadnici ove kriminalne grupe optužnicom se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading