SRBIJA DOBIJA VELIKA SREDSTVA! Mali: 80 miliona evra za uklanjanje starog i izgradnju novog mosta na Savi
Foto: Printscreen/instagram

Takođe na dnevnom redu je potvrđivanje ugovora o kreditu od oko 80 miliona evra za finansiranje uklanjanja starog mosta na Savi i izgradnju novog čeličnog lučnog mosta, kao i sporazuma o zajmu za program vodosnabdevanja i prečišćavanja otpadnih voda u nekim opštinama u Srbiji.

„Ugovorom sa Fondom za razvoj Abu Dabija dobijamo milijardu dolara na dve godine po kamatnoj stopi od samo tri odsto. Imajući u vidu da su sada i kamate na državne obveznice američke administracije i tri i četiri i pet odsto, ovo su veoma povoljni uslovi. Želimo to da iskoristimo za dodatnu podršku budžetu“, rekao je ministar Mali.

Ugovor o zajmu Nemačke razvojne banke KfW, kako je naveo, namenjene je programu vodosnabdevanja i prečišćavanja voda.

„Opštine koje su na spisku za ovih 70 miliona evra su Pančevo, Jagodina, Kikinda Pirot, Požarevac, Vršac, Trstenik i Smederevo“ rekao je Mali.

Ugovor za 79,9 miliona evra za izgradnju novog mosta preko Save, kaže Mali, znači da se taj kredit dobija pod povoljnim uslovima.

„Ono što sledi za građane Beograda nakon izgradnje novog mosta ili paralelno s tim je takođe i tunel od Ekonomskog fakulteta do Bulevara Despota Stefana koji će potpuno rastreretiti ovaj deo Beograda“, kazao je ministar.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading