POMOĆ OD 5.000, POVEĆANJE PENZIJA! Poslednji korak do uplata, Skupština o predloženim merama!
Facebook/Goran Vesić

Predlog rebalansa je prošle sedmice usvojila Vlada Srbije i njime su predviđeni ukupni prihodi i primanja od 1.709,5 milijardi dinara, a rashodi i izdaci od 1.988,5 milijardi dinara.

Za kapitalne investicije je izdvojeno 419,2 milijardi dinara, odnosno 5,9 odsto BDP-a, dok je na nivou opšte države ta brojka oko 512,7 milijardi dinara, odnosno 7,2 odsto BDP-a.

Predloženim dnevnim redom predviđeno je i usvajanje zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina, na osnovu koga će mladima ovog uzrasta biti uplaćeno po 5.000 dinara pomoći, što bi trebalo da počne 16. decembra.

Očekuje se i usvajanje Predloga zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji predviđa da se penzije za novembar uvećaju za devet odsto.

Na predloženom dnevnom redu nalazi se i potvrđivanje ugovora o zajmu između Vlade Srbije i Fonda za razvoj Abu Dabija, od 11. septembra ove godine u iznosu od milijardu američkih dolara, zatim o potvrđivanju ugovora o kreditu u iznosu do 79,9 miliona za finansiranje uklanjanja starog mosta na Savi i izgradnju novog čeličnog lučnog mosta.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između Nemačke razvojne banke KfW i Republike Srbije za Program „Vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda u nekim opštinama u Srbiji.

Takođe i više predloga za izbor skupštinskih funkcionera, među kojima je i izbor potpredsednika i generalnog sekretara parlamenta i članova i zamenika članova skupštinskih odbora.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading