VELIKO UPOZORENJE Zapad hoće da do kraja dokusuri Srbe
EPA

- On je ponosit čovek i veoma drži do dostojanstva, a to tamo ne postoji. Oni neće stati sa tim mučenjem i veoma sam zabrinut za njegov život. Prema njemu se primenjuje rasistički odnos koji je britanska imperija primenjivala prema "nižim rasama" iz svojih kolonija. Do pre četiri meseca imali smo kontakt bar jednom sedmično, a od tada nijednog poziva. Svi kontakti su mu prekinuti, osim što mu povremeno dozvole da se čuje sa suprugom Ljiljanom. Zabranjeno mu je da se čuje i sa ćerkom i sa sinom - kaže Rajko Petrov Nogo.

Akademik ukazuje na činjenicu da je Radovan iz porodice veoma zdravih i dugovečnih ljudi, a ako sada naprasno umre to će nesporno biti ubistvo.

- Većina Srba, haških osuđenika, umrla je u zatvorima na neobičan način. Ono što se dešavalo njima, sada se dešava i Radovanu i Mladiću. Zapad hoće da do kraja dokusuri Srbe, naročito one koji su stvarali Republiku Srpsku, a i nju samu. To su i sada pokušali na izborima pa nisu uspeli, ali nastavljaju sa svojim ubistvenim namerama na svaki način, uključujući torturu prema Radovanu. Strašne su to stvari - zaključio je naš cenjeni akademik.

VELIKO UPOZORENJE Zapad hoće da do kraja dokusuri Srbe

EPA/ PETER DEJONG

 

Prvi predsednik Republike Srpske dr Radovan Karadžić kao haški osuđenik u britanskom zatvoru na ostrvu Vajt trpi težu torturu nego crnački lideri u doba zloglasnog režima aparthejda, upozorili su srpski intelektualci generalnog sekretara UN Antonija Guteresa otvorenim pismom.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading