POVOD ZA ŽESTOK ODGOVOR I OTPOR SRPSKOG NARODA Srpska lista poručila Kurtiju: Svesni smo namera Prištine
Kosovo onlajn

Izricanje prve mere naići će na žestok otpor i odgovor srpskog naroda na severu Kosova, saopštila je Srpska lista povodom odluke kosovske vlade da preregistraciju vozila na "RKS" podeli na četiri faze.

Kako se navodi u saopštenju, Srpska lista u ime srpskog naroda sa Kosova poručuje Kurtiju da su svesni namera Prištine.

“Imajući u vidu plan Aljbina Kurtija da Srbima koji poseduju legalne i legitimne registarske oznake koje izdaju organi Republike Srbije izriče nekakve ukore i druge kazne, u ime srpskog naroda sa ovih prostora želimo da mu jasno i nedvosmisleno poručimo da će izricanje prve mere novčane kazne biti povod za žestok odgovor i otpor srpskog naroda, jer smo svesni pravih namera vlastodržaca iz Prištine”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, "svi koji misle da će srpski narod nemo posmatrati obespravljivanje, ukidanje "KM" tablica , slobode kretanja i ugrožavanje opstanka, grdno se varaju".

Srpska lista je istakla da najava Aljbina Kurtija nije ništa drugo nego želja da se nastavi sa planom progona Srba sa svojih vekovnih ognjišta.  

"Koristimo priliku da našim građanima još jednom prenesemo jasnu poruku predsednika Aleksandra Vučića, Srbi na Kosovu i Metohiji nisu sami, niti će država Srbija dozvoliti progon i proterivanje našeg naroda”, navodi se u saopštenju Srpske liste dostavljenom medijima.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading