REČ GLAVNOG UREDNIKA: Uvek ćemo se boriti za vas
Foto: Alo!

Sa novinarima koji su uvek imali ambicije da ovaj svet čine boljim mestom, sjajnim fotoreporterima koji su svoj posao dizali do umetnosti, vrhunskim prelamačima i svima ostalima kojima je profesionalizam bio vrhovna zapoved, Alo! nije imao šansu da propadne. Uspeh je bio zagarantovan. Nisu nas uvek svi voleli, pogotovo ne oni bogati i moćni, ali nisu imali izbora, morali su da nas poštuju. Pogotovo su nas mrzeli oni koji su opljačkali narod. I to je za nas bila najveća satisfakcija jer Alo! je uvek bio narodni i za narod.

Optuživali su nas da ih mrzimo, da branimo ratne zločince, da smo nacionalisti, ali i izdajnici. Našim tekstovima bavile su se domaće, a pogotovo strane službe i ambasade, pokušavajući da shvate u čijem interesu radimo. Nije im uspevalo jer nisu razumeli da imamo samo dva motiva. Prvi je njeno veličanstvo istina a drugi javni interes. Sve ostalo dolazilo je tek posle toga. Od naših naslovnica drhtali su i najokoreliji kriminalci jer su znali da sa nama nema kompromisa. Uvek smo išli do kraja.

Danas su novinari Alo! urednici u mnogim domaćim, a bogami i nekim stranim medijima. Gotovo da nema redakcije u Beogradu u kojoj se nije našao neko od „alovaca“ i to na vodećim pozicijama. Sa ponosom mogu reći da je Alo! mnogima bio škola i odskočna daska za veliku karijeru. Neke kolege koje su stvarale Alo! danas nažalost nisu među živima, ali nismo ih zaboravili. Žive u sećanju baš kao i divna i kolegijalna atmosfera kakvu nije imala nijedna druga redakcija.

Na sreću ili na žalost, nema vremena za lamentiranje nad prošlim vremenima. Ušli smo u digitalno doba koje je mnogo toga nepovratno promenilo i u dobrom i u lošem pravcu. Ono što je ostalo isto i što se nikada neće promeniti jeste činjenica da su svakom društvu, pa i ovom našem, novine i novinarstvo nasušna potreba. Jer oni su najjači korektivni mehanizam da se očuva njegovo zdravlje. Zato je novinarstvo častan i zahtevan poziv koji nije za svakoga.

Naši verni čitaoci, veliko mi je zadovoljstvo i čast što u ime svih koji rade i radili su u Alo! imam priliku da vas pozdravim i poželim da u zdravlju i sreći zajedno dočekamo još mnoge i veće jubileje. Uvek ćemo biti vaši i boriti se za vas. To je naš smisao i svrha! Živeli!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading