USTAŠKI POGLAVNIK KONAČNO DOČEKAO TRENUTAK Plenkoviću krenula voda na usta na inicijativu Evropskog parlamenta
Foto: EPA

Srbija je, uz Belorusiju, ostala jedina evropska država koja nije uvela sankcije Rusiji, čak i nakon što su to učinili nekada tradicionalni saveznici Moskve poput Kazahstana.

Čvrst stav i imanje svog puta, kao i poštovanje međunarodnog prava, što su principi kojima se vodi naša država, hrvatski poglavnik jednostavno ne može da razume.

Plenković je danas na konferenciji za medije uz poverenicu Evropske komisije za koheziju i reforme Elisu Fereiru rekao kako je EP "pokrenuo logičnu inicijativu". 

"U ovakvoj globalnoj krizi, u kojoj se tačno i jasno razaznaje dobro od zla, ne može se sedeti na dve stolice", rekao je poglavnik Hrvatske. 

Plenković je ponovio da se "ne može imati aspiracije i postati članica Evropske unije i deliti vrednosti", a da se "istovremeno jasno ne stane iza paketa sankcija" protiv Rusije zbog specijalne operacije na Ukrajinu, u okolnostima "lažnih, orkestriranih" referenduma i najave aneksije ukrajinske teritorije.

Ponovo, ni Srbija ne priznaje rezultate referenduma održanih u Ukrajini, ali Plenkovića za to nije briga - bitno je da se slomi kičma Srbiji, ili makar pokuša.

Pratite nas na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading