OVO SVE MENJA Velika Šešeljeva najava (VIDEO)
Foto: Printscreen TV Pink

- To je moje pravo, neće oni meni da odlučuju ko će biti moji advokati i ko će biti moji pravni zastupnici. Vjerica Radeta već duže vreme je šef pravnog tima koji pomaže moju odbranu i to što su protiv nje pokrenuli krivični postupak u Hagu šta se to mene tiče? I to je isceniran, lažni postupak - naveo je Šešelj.

Kako je dodao, u Haradinajevom slučaju 20 svedoka je likvidirano pre nego što su se pojavili u Hagu.

- U mom slučaju ni jedan lažni svedok nije ni ošamaren, niti sam kome pretio, niti sam koga tražio. Neki su tražili mene kad sam se vratio iz Haga, pa nisam sa njima ni hteo da razgovaram. Ali moj proces je pravosnažno završen što se tiče haškog tužilaštva. Samo ja imam pravo da podnesem zahtev za reviziju i to ću uskoro da uradim - dodao je Šešelj za TV Pink.

On je dodao da ima 50 lažnih zaštićenih svedoka i određeni broj dokumenata koji su problem.

- Ja sam pravnik. Ima li u našem zakonu kada se protiv nekoga završi krivični proces da se ne mogu objaviti dokumenta iz procesa? Ima samo u dva slučaja - kada su pitanju s*ksualni delikti da se žrtve ne bi izlagale sekundarnoj viktimizaciju i ako je u pitanju vojna ili državna tajna. Kod mene nema ni vojne, ni državne tajne. Sve te knjige su legalno štampane, a oni bi sada da zaplene te moje knjige, da ih spaljuju... Neće valjda to večito ostati tajni svedoci, neće valjda ti dokumenti ostati večito poverljivi. Proces je završen. Treba javnost sa time da se upozna - istakao je Šešelj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading