PREMIJERKA PORUČILA U HIT TVITU Predsednik je u UN predstavio jednu slobodarsku zemlju i slobodarski narod!
Printscreen

Komentarišući to što će se predsednik Srbije za 72 sata najdalje obratiti javnosti, Brnabić je rekla da se radi o najvećim i najtežim pritiscima do sada, od 1999. godine.

- To je za one koji su pažljivo slušali predsednika u njegovim obraćanjima u prethodnim mesecima, on je nekoliko puta jasno napomenuo da će u drugoj polovini septembra ti pritisci biti još jači - rekla je Brnabić i dodala da se to sada i dešava.

Kako kaže, ovaj vikend je bio pakleni za njih.

- Juče je krenulo ludilo zbog potpisivanja plana konsultacija, koji je samo izgovor napada na Srbiju. To je neobavezujući dokument, drugo, to je dokument koji se potpisuje već 26 godina. I pod tri, da ga je iko pogledao, videli bi da se u ovom planu ne spominje bezbednostni aspekt - rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da će nastaviti da se konsultuju sa državama koje ne priznaju Kosovo.

- Pokušavaju da izbace Rusiju iz Saveta bezbednosti UN. Taj plan konsultacija nema nikakvu pravnu snagu, njega nije usvojila Vlada Srbije. Tražio se samo bilo kakav razlog za napad i pritisak na Srbiju - rekla je premijerka.

Dodaje da je više nego očigledno da se traži razlog da se reaguje na govor predsednika u NJujorku, jer, kako kaže, pojedine sile ne mogu da istrpe činjenice koje je on izneo.

Brnabić je rekla da će Vučić insistirati na tome da Srbija nastavi da vodi samostalnu spoljnu politiku koliko god to teško bilo.

Vučić u Ujedinjenim nacijama

Brnabić je rekla da je Srbija navikla na pritiske, dodaje da je od početka 2000. godine do 2013. godine, Srbija nije imala Vladu koja je vodila samostalnu spoljnu politiku. Dodaje da su pritisci bili u smislu serviranja naređenja, koja vi treba da ispunite.

- Od 2013. godine pa na dalje, to je jedna potpuno drugačija zemlja i drugačiji su pritisci. Kada imate srpsku vladu koja brani nacionalne interese, pritisci su mnogo drugačiji. Danas smo došli u situaciju, da u najtežoj situaciji od Drugog svetsog rata, imamo predsednika i Vladu i SNS, stranku koja u svakom trenutku čuva srpske nacionalne interese - rekla je Brnabić.

Ona je rekla da ovi pritisci ne mogu da se porede sa nekim ranije.

- Da li mislite da smo mi ranije mogli da ne uvedemo sankcije Rusiji? Bili bi među prvima koji bi morali da uvedu - rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da možemo i danas da vidimo u opoziciji koliki je stepen odgovornosti. Dodaje da možemo da vidimo da ti ljudi nemaju ni jednu jedinu ideju.

- Oni su ovo pitanje oko sankcija koristili samo za dobijanje političkih poena - rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da se nakon govora predsednika Vučića čula sa njim i da je bila ponosna na njegov govor. Dodaje da ga je pitala da li je umoran i da pretpostavlja da je jako zadovoljan, kako kaže, on je rekao da nije ni jedno ni drugo, već da je samo rekao istinu.

- Imati hrabrosti da kažete takvu istinu, u trenutku kada ste jedina zemlja u Evropi koja nije uvela snakcije, velika je stvar - rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da je predsednik u UN predstavio jednu slobodarsku zemlju i slobodarski narod.

Pratite nas na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading