SVI ČEKAJU UTORAK Ne možete ni da zamislite šta Šešelj smera
Alo!/Vladimir Marković

- Ja sam ih već jednom rasturio, pa ću ih rasturiti ponovo. Meni je zadovoljstvo da se pojavim tamo - kazao je lider radikala.

Predsednik SRS kaže da sa njim idu i njegov advokat Milan Terzić sa svojom pomoćnicom, ali i njegov pravni savetnik i šef tima odbrane Vjerica Radeta, koju Mehanizam u Hagu traži zbog navodnog nepoštovanja suda.

Lider radikala ističe da je u svojim knjigama objavio izjave nekada zaštićenih svedoka i razne druge sudske dokumente kako bi ih sačuvao za istoriju, a nijedan svedok u njegovom procesu nije ugožen na bilo koji način.

- Niko nije povređen, a kamoli ubijen kao što su to radili u Haradinajevom slučaju - kazao je predsednik SRS i dodao da je važno da se u javnosti zna ko je lažno svedočio. Podseća i da je za mnoge lažne svedoke tražio da budu krivično gonjeni, ali Hag to nije radio čak ni u slučajevima kada bi ustanovio da su svedoci govorili neistine.

Šešelj će, zbog navodnog kršenja pravilnika Haškog tribunala u pogledu zaštite identiteta zaštićenih svedoka i poverljive dokumentacije, biti saslušan u Specijalnom sudu za ratne zločine u Ustaničkoj ulici broj 29.

Osim Šešelja, haški istražitelji žele da saslušaju još sedam bivših i sadašnjih članova tima za njegovu odbranu, a to su: LJiljana Mihajlović, Ognjen Mihajlović, Miljan Damjanović, Marina Ristić, Nemanja Šarović, Marina Raguš i Miroljub Ignjatović.

Pratite nas i na Telegramu!

 

Komentari (0)

Loading