SRBIJA U OPASNOSTI Šešelj o Kosovu i Metohiji, velikoj promeni, Ukrajini, Vučićevom govoru u UN... (VIDEO)
Foto: Printscreen K1 TV

"Neću biti predsednik SRS, ali ču ostati u politici. Ako ništa drugo – pisacu. Hteo sam da se već povučem i da sada u septembru održimo vanredni kongres, da se bira novi predsednik, međutim većina članova predsednickog kolegijuma koje sam konsultovao bila je protiv toga", kazao je Šešelj gostujući u "Uranku" na Televiziji K1.

Dodao je da je odluku o povlačnju odložio na insistiranje stranačkih kolega i članova do redovnog kongresa u maju sledeće godine.

"Već 32 godine sam na čelu stranke i imam utisak, s aspekta rezultata poslednjih izbora, da sam narodu dosadio", kazao je Vojislav Šešelj.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji predsednik SRS je ocenio da je Srbija u opasnosti sve dok se to pitanje ne reši i dodao da smatra da se neće naći režim u Srbiji koji će priznati nezavisnost tzv. Kosova.

Lider radikala je kritikovao "lažnu patriotsku opoziciju", jer nije dala podršku izveštaju o pregovorima o KiM u Narodnoj skupštini ističući da je SRS uvek zbog državnog jedinstva glasala za rezolucije i deklaracije i u vreme DOS-a sa kojim se nije slagala. 

"Umesto da podrže vlast, Vučić je nekoliko puta i opet u Skupštini garantovao da nikada neće potpisati nezavisnost tzv. Kosova, da neće uvoditi sankcije Rusiji. Nije bilo čini se reči o Republici Srpskoj, ali i tu je odlučan. Odlučan je u pomaganju Srba u Crnoj Gori. Po te četiri tačke treba svi da ga podržimo. Kada dođu na red zakoni onda treba da se napada vlast žestoko, a ne sednicu o Kosovu i Metohiji pretvoriti u maskenbal", rekao je Šešelj.

Predsednik SRS je dodao da su četiri tačke koje je pomenuo ono zbog čega on podržava Aleksandra Vučića i naglasio da on to čini iz principilanih razloga.

Govoreći o sukobu u Ukrajini, Šešelj je ocenio da je "Ukrajina dozvolila da bude mezimče Zapada", istakao je da bojazan od novog svetskog rata postoji, ali je dodao da je uveren da do njega neceh doći, jer to, kaže, ne odgovara Zapadu.

Šešelj je rekao i da je veoma zainteresovan da čuje govor predsednika Vučića na Generalnoj skupštini UN večeras.

"Ostaću budan da čujem njegov govor, najavio je osnovne konture govora. Vratite nam KiM pa da vidimo šta ćemo dalje. Ja bih znao šta da radim. U Vladi Srbije bi morao biti adekvatan broj Albanaca, a deset nesporno srpskih opština povećao bih za dve, Goraždevac i prikopčao teritoriju Pećke patrijaršije, uz Goru i Dragaš, jer su Goranci vezani za maticu Srbiju. To ne bi bilo u sastavu kosovske autonomije", rekao je Šešelj.

 

Komentari (0)

Loading