KURTIJEV RATNI POKLIČ NOVA PRETNJA ZA KIM Petković: On ugrožava čitav region
Tanjug

Petković je u saopštenju naveo da kada se "mrzitelji svega srpskog udruže, ponovo svedočimo otvorenim pretnjama i ratnim pokličima Aljbina Kurtija, koji je u intervjuu 'Večernjem listu' našao plodno i pogodno tlo za svoje ratnohuškačke pretenzije". 

Direktor Kancelarije za KiM je naveo da se nada da su Kurtijev ratni poklič iz "Večernjeg lista" dobro pročitali i razumeli oni koji moraju da ga obuzdaju pre nego što prostor Kosova i Metohije pretvori u novo žarište sukoba i nateraju ga da formira Zajednicu srpskih opština i to onako kako je dogovoreno u Briselu, pre skoro deset godina i nikako drugačije.

"Ono što u svim krizama i sukobima Kurtijev pomračen um ne vidi, jeste da su njegovi napadi na Srbe puni logičkih grešaka, kršenja sporazuma i naposletku mržnje prema Srbima. Dok se povremeno hvali kako je 'Srbija slaba, a Kosovo nadmoćno' (izjava od 8. septembra), sada tvrdi kako se Beograd naoružava i demonstrira svoju snagu", rekao je Petković. 

Kako je naglasio, istina je da je upravo Kurti jedini koji ima potrebu da "odmerava mišiće i preti sukobima da bi sakrio svoju infantilnost", dok Beograd na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem posvećeno čuva mir i stabilnost, ali čuva i srpski narod na Kosovu i Metohiji od Kurtijevih nasrtaja. 

"A KiM će ostati kolevka Srbije, želeo to Kurti da prihvati ili ne", poručio je Petković. 

Đoši: Kurti o ratu, a prvi bi pobegao u Norvešku - Alo.rs

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading