PREDSEDNIK ADMINISTRATIVNOG ODBORA O SUKOBU ĆUTE I JOVANOVIĆA Jovanov: Na svakoj sednici opozicionari se svađaju oko mesta za sedenje
Milenko Jovanov - Alo! - Dejan Briza

S obzirom da opozicionari ne mogu da se dogovore ko će gde da sedne, upitali smo Milenka Jovanova, koji je na čelu Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, kako da se ovaj problem reši.

- Administrativni odbor je nadležan da taj problem reši. Prvi predlog je bio da se oni sami dogovore ko će gde da sedi. Međutim, prema onome što smo dosad imali priliku da vidimo, taj dogovor teško ide - rekao je on za Alo!, i dodao:

- Samo ne bih želeo da mene ili Administrativni odbor neko dovodi u situaciju da moramo da budemo nekakav razredni starešina ili učiteljica koja će da raspoređuje ko će gde da sedi po onome kako to već ide u školi, viši da sede u pozadi, niži napred. Ovo je ipak Skupština. Nadam se da će kolege imati dovoljno svesti o tome da ovakve stvari ne treba da zasenjuju ono što radimo.

Upitan šta će biti ukoliko se opozicionari ne dogovore, Jovanov je poručio:

- Ukoliko tog dogovora ne bude bilo, Administrativni odbor će morati da se rukovodi nekakvim principima, da li će to biti  broj osvojenih mandata ili će oni sami dati predloge, pa nek se Administrativni odbor izjasni o svakom od tih predloga - dodao je on i poručio da ovaj problem treba da se reši u narednom periodu.

- Ne mislim da bi bilo dobro da čitav mandat traje rasprava o tome ko gde sedi. Podsetiću vas samo da je mandat započet time što je Miroslav Aleksić opsovao Mariniku Tepić zbog mesta za sedenje. Na svakoj sednici ljudi iz opozicije se svađaju oko mesta za sedenje i nadam se da ćemo to uspeti da prevaziđemo u nekom narednom periodu odlukom Administrativnog odbora, ako već nisu u stanju sami da se dogovore. Naći ćemo neko rešenje i razmestiti ih onako kako treba da sede – poručio je Jovanov i dodao:

- Ovo govori o dve stvari u opoziciji: prvo o neozbiljnosti i o tome da su im značajne beznačajne stvari i forma, a drugo da se tamo vodi bitka ko će biti glavni i da oni pokazuju mišiće jedni drugima, a da su im građani van liste prioriteta.

Podsetimo, predstavnici opozicije napravili su opšti haos na početku posebne sednice Narodne skupštine na kojoj se razmatralo stanje na Kosovu i Metohiji. Svađa Ćute i Miloša Jovanovića ponovila se i drugog dana zasedanja. 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading