PREMIJERKA BRNABIĆ: Srbija u digitalizaciji zauzima sve značajniju poziciju
Tanjug/Sava Radovanović

Ona je u razgovaru sa osnivačem jedne od vodećih svetskih kompanija za e-Zdravlje CompuGroup Medical (CGM) Frankom Gothardom objasnila da je prioritet u proteklim godinama bila digitalizacija u ekonomiji, obrazovanju i državnoj upravi, ali i unapređenje zdravstvenog sistema, kako bi se postigla veća efikasnost, povezanost i veći kvalitet zdravstvene zaštite građana, obezbedila bolja kontrola troškova i postigao bolje povezan zdravstveni sistem. Navodeći primer sistema E-recept, koji se već uveliko primenjuje, premijerka je istakla da je cilj uvođenje i drugih digitalnih sistema koji će štedeti vreme i troškove, a lekarima i medicinskim radnicima omogućiti više vremena za posvećenost u lečenju pacijenata.

Predsednik Vučić dodelio general-majoru Džonu Harisonu Orden srpske zastave drugog stepena (FOTO) - Alo.rs

Srbija je, kako je navela Brnabić, ulaganjem u IT sektor, inovacije i razvoj naučno-tehnoloških parkova, a pre svega u obrazovni sistem, uspela da izgradi eko sistem, koji planira da nadograđuje u narednim godinama.

Osnivač CompuGroup Medical, koji zauzima poziciju jedne od najuticajnijih ličnosti u svetu IT industrije u Evropi, čestitao je premijerki na ličnim naporima učinjenim u ovoj oblasti i pozdravio viziju transformacije Srbije u efikasnu i modernu državu čija privreda će biti zasnovana na inovacijama, navodi se u saopštenju Vlade.

Bakerec: Nove provokacije iz Prištine - Alo.rs

Govoreći o mogućnostima buduće saradnje, istakao je da je njegova kompanija postigla integraciju informacionih sistema medicinskih ustanova u cilju bolje komunikacije svih zdravstvenih činilaca, uključujući i pacijente, čime je omogućena ušteda vremena i novca i spašavanje ljudskih života.

S obzirom na iskustvo i ogromno znanje koje CompuGroup Medical poseduje u oblasti pružanja rešenja za e-Zdravstvo korišćenjem veštačke inteligencije, premijerka je ocenila da bi saradnja sa ovakvom kompanijom bila privilegija i veoma korisna za nastavak rada na daljoj reformi srpskog zdravstvenog sistema.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading